2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Kezdődik a Régizenei Napok rendezvénysorozat

Idén ötödik alkalommal rendezik meg Veszprémben a Régizenei Napokat július 18. és 29. között a Kolostorok és Kertek rendezvényterületén, a jezsuita templomban.

A rendezvényeket bemutató hétfői sajtótájékoztatón a Recercare Régizenei Műhely előadása után Porga Gyula polgármester köszöntötte a résztvevőket. Beszédében kiemelte, hogy Veszprém látványos zenei fesztiváljainak árnyékában öt év alatt sikerült kiépíteni a helyét egy unikális műfajnak, a régizenének. Elmondta, hogy minden ilyen rendezvénynek az a célja, hogy rámutasson: Veszprém nem egy múzeum, a cél, hogy élővé tegyük a város tereit.

Nagy Csaba szervező megköszönte a Kolostorok és Kerteknek a helyszín biztosítását. Hangsúlyozta, hogy a program nemcsak a környékbelieknek lehet érdekes, hiszen minden évben egyre többen érkeznek az ország különböző területeiről az érdeklődők.

Suda Magdolna és Király Nóra, a Recercare Régizenei Műhely tagjai ismertették a tíz napig tartó programot. Kiemelték, hogy a régizene mellett a kortárs zene is szerepet kap. Az előadók között szerepel többek között Tóth Emese Gyöngyvér, Szászvárosi Sándor, Nagy Csaba, Kővári Péter, Csalog Benedek. A sort pedig hosszan lehetne folytatni. A program kiemelt rendezvénye Bruno Cocset és Maude Gratton előadása, akik a Csellótörténetek című lemezt mutatják be. A kiemelt program belépőjegye 2000 Ft-ba kerül, a többi programot pedig egységesen 1000 Ft-ért tekinthetik meg a különleges zenére vágyók.

További információ és a részletes programot itt találják.