Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Az utolsó bajos zajok

2017. július 21. 4:29
Aki szeretné látni a The Trouble Notes vagy az Echo Town zenekarokat, az feltétlenül szakítson rájuk időt ma este, ugyanis az idei Utcazene Fesztiválon már nem találkozhatunk velük.

Mindkét említett zenekar többször is színpadra állt már a héten, az utolsó napra azonban nem maradnak velünk, így aki látni szeretné őket, annak meg kell ragadnia az alkalmat! Rossz hír azonban, hogy választanunk kell kettejük között, ugyanis mindketten este kilenckor állnak a közönség elé.

The Trouble Notes

Péntek 21:00, Kossuth utca közepén

A berlini The Trouble Notes egy háromtagú zenekar: Bennet Cerven játszik hegedűn, Florian Eisenschmidt gitáron, Oliver Maguire pedig ütőhangszereken. Hitvallásuk szerint a zenéjük „mindenhonnan származik és mindenkinek szól”, ami persze elég tág meghatározás, de ha azt vesszük, hogy EDM-et, hip-hopot, indie és stoner rockot ötvöznek klasszikus, cigányzenei és jazz elemekkel, akkor látjuk, hogy maximum a death és black metálosok maradnak ki bűvkörükből. A BBC Radio egyik munkatársa szerint a The Trouble Notes zenéje „a teljes zenei spektrumon átívelő eklektikus fúzió, a zenekar hangzása pedig egyedülálló”. Tehát nem véletlen az, hogy nagy sikerrel, teltház előtt játszottak már számos országban, köztük Olaszországban, Angliában és az Egyesült Államokban is.

Echo Town

Péntek 21:00, Vár Áruház előtt

A Cornwallban működő, de leedsi illetőségű duót egy testvérpár, Richard és Robert Harrison alkotja, akik eredetileg heavy rockkal kezdték pályafutásukat, majd dallamosabb, spirituálisabb, bluesosabb irányt vettek. A szokásos hangszerek mellett számos „egzotikusabb” hangszeren is játszanak, például lap-slide gitáron, djembén és didgeridoon. 2014-es turnéjuk után lettek fesztiválkedvencek, és energikus koncertjeikkel azóta bejárták egész Európát. Eddig két nagylemezt jelentettek meg Come On Over (2011) és Be Strong Troop On (2015) címmel, mely utóbbit kitörő lelkesedéssel fogadták a kritikusok.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.