Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A szórakozás széles skálája Veszprémben

2017. július 21. 6:00
Programokkal teli hét áll előttünk Veszprémben. A VEHIR.HU és a veszprémi Tourinform Iroda program és nevezetesség ajánló rovatában konkrétan egy programot nem is tudunk ez alkalommal kiemelni. Lássuk mivel vár minket a királynék városa!

Ezen a hétvégén, vagy már hét közepétől minden korosztály, zene és művészet kedvelő talál kedvére való programot Veszprémben.

Kedden kezdődött idén ötödik alkalommal a Veszprémi Régizenei Napok. Gyönyörű környezetben, az egykori apácakolostor romjai közt álló Jezsuita műemlék templom várja kitűnő akusztikájával a régizene szerelmeseit július 29-ig.

A rendezvény további programjairól itt olvashatnak.

A zene kedvelőinek az Utcazene fesztivált sem érdemes kihagyni, ami idén lett nagykorú. A 18. születésnapját ünneplő fesztivál szombat estig várja a kikapcsolódni vágyókat Veszprém belvárosában. A további, pénteki és a szombati programokról a fesztivál hivatalos Facebook oldalán valamint a http://utcazene.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

A veszprémi Utcazene Fesztivál nem csak az utcai zenészek krémjét hozza el 2015-től a királynék városába, hanem Budapest legjobb street foodjait is. A fővárosi gasztroforradalom legjava négy keréken érkezett Veszprémbe.

"A Food Truck Show fesztiválok elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett vendégeink kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal olthatják szomjukat rendezvényeinken" - olvasható a Food Truck Show honlapján.

Szombaton még az Utcazene utolsó napjának koncertjei előtt érdemes ellátogatnunk a Dubniczay-palotába, ahol a Turner és a francia impresszionisták hagyományaihoz kötődő festő, Bernát András – A táj konfigurációja című kiállítás nyílik 11 órakor a Moholy-Nagy teremben.

Krónusz-Riskó Annamária
további cikkek
Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain.  2024. január 30. 12:31 Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Szombaton kezdetét vette Európa leghíresebb farsangja, a velencei karnevál, a színes maskarát öltő emberek és a napokig tartó bulizás azonban nem csak Olaszország sajátja: februárban egymást érik a karneválok, ahol igazán látványosan űzhetjük el a telet, ha már tele van vele a hócipőnk. 2024. január 29. 15:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.