2018. június 24., vasárnap
Iván névnap

Negyedével drágultak az albérletárak egy év alatt Veszprémben

  • gazdaság
  • 2017.07.26
    11:00
  • Otthontérkép
A vidéki egyetemi városok közül Veszprémben drágultak leginkább az albérletárak. Miskolc az egyetlen egyetemi város, ahol csökkenés volt tapasztalható- áll egy elemzésben.

„Az egyetemi városok esetén átlagban csaknem 6%-kal emelkedtek az árak, tény azonban, hogy ez a szám jelentős területi különbségeket takar. Míg Győrben és Debrecenben érdemi változás nem történt, addig Veszprémben 21%-os, Egerben pedig 17%-os emelkedés tapasztalható. Mindössze egyetlen egyetemi városban, Miskolcon csökkentek az árak, 2%-kal" – derül ki az Otthontérkép legfrissebb elemzéséből.

"Négyzetméter ár tekintetében 2016-hoz képest átlagosan csaknem 6%-kal emelkedtek az árak.

A legdrágább város Győr, ahol 103 ezer forintos havidíj ellenében bérelhet egy fiatal lakást. Ezt követi Veszprém, Debrecen és Szeged, ahol nagyjából havi 100 ezer forintot kérnek a bérbeadók, természetesen a teljes lakhatási költséghez hozzá kell még számolni a rezsit is. A skála másik végén Nyíregyháza és Miskolc helyezkedik el, ahol már 70 ezer forint környékén ki lehet bérelni egy egyetemi hajlékot."

Az Otthontérkép írásából az is kiderül, hogy a lakásbérleti díjak képzeletbeli versenyét mindenképpen Budapest nyeri, ahol sokkal többe kerül egy albérlet, mint vidéken. A fővárosban ugyanis az átlagos bérleti díj 150-160 ezer forint, ami csaknem 50%-kal magasabb, mint a legdrágább vidéki egyetemi város árszínvonala.