2018. július 22., vasárnap
Magdolna névnap

Ha Veszprém, akkor állatkert!

Mit is ajánlhatnánk a Tourinform Irodával közösen a Veszprémbe látogatóknak, és a helyieknek is egyaránt, mint a város egyik büszkeségét, az állatkertet.

Hétvégére visszatér a strandidő, de még nem az igazi kánikula, és vannak, akik nem igazán szeretnek a lehűlt Balatonban pancsolni. Számukra, de azoknak is akik a meleg ellenére is szeretnének kirándulni Veszprémben, kirándulás tippünk a festői szépségű Fejes-völgyi területen elterülő állatkert.

A magyar Afrika kutatóról – Kittenberger Kálmán – elnevezett állatkert Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező állatkertje. És nemcsak régi hagyományokkal, de híres sztár állatokkal is büszkélkedhet. Itt van például Pablo, az orrszarvú, Zuri, a kiszsiráf, de híres Alfréd, a huszármajom is. És itt élt Böbe, minden idők leghíresebb magyar csimpánza is.

Az állatkert mindig újdonságokkal várja az idelátogatókat. Egyéves születésnapját ünnepelhette idén Magyarország egyedülálló Dinó Parkja, mely a veszprémi állatkert egyik kiemelkedő látványossága, és a gyerekek kedvenc célpontja.

És hogy még izgalmasabb legyen a kirándulás az állatkertben, minden nap látványetetést tekinthetünk meg a délelőtti és a kora délutáni órákban.

Reméljük kedvet kaptak egy kis állatkerti kiránduláshoz és akár már hétvégén meglátogatják Pablot, az orrszarvút, vagy a nemrég született ormányos medve bébiket!

Az állatkert nyitva tartásáról és belépőjegyek áráról az állatkert honlapján a www.veszpzoo.hu oldalon tájékozódhatnak.