Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az Auer trió kamaraestje - ajánló

2017. augusztus 1. 20:43 // Forrás: auerfesztival.hu
A ma induló Auer Fesztivál első programja az Auer trió kamaraestje, amely 20:00-kor kezdődik a Megyeháza Szent István termében.

A Liszt Ferenc Zeneakadémia három tanára, Fülei Balázs, Kováts Péter és Varga István tavaly alapította meg az Auer nevét viselő zongorás triót.

Kováts Péter Bartók-Pásztory díjas hegedűművész, a Mendelssohn Kamarazenekear vezetője, az Auer Fesztivál igazgatója. Fülei Balázs Junior Prima díjas zongoraművész, Varga István pedig gordonkaművész. A közeljövőben Rómában és Sanghai-ban is lesz önálló estjük.

Csütörtök este először Schubert Esz-dúr triója csendül fel. Hosszú darab, lassú tételét több filmben is felhasználták zenei aláfestésként:

Schubertet Csajkovszkij a-moll triója követi. A fesztivál nevét és szellemiségét képviselő Auer Lipót és Csajkovszkij barátsága 1875 januárjában kezdődött, 1878-ban D-dúr hangversenyét Auer-nek dedikálta, azonban ő azt erősen kritizálta. Barátságuk egy ideig szünetelt, azonban rövidesen helyreállt, és a zeneszerző haláláig tartott.

Tokos Bianka

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.