2018. június 18., hétfő
Levente névnap

Strandolók szeme láttára végeztek ki egy vadmalacot a Balatonnál

  • kék fény
  • 2017.08.07
    15:31
  • hvg.hu/borsonline.hu
A kis állat a szepezdi szabadstrand közelében hevert le pihenni az év eddigi legforróbb napján - szerencsétlenségére. A kiérkező vadász nem teketóriázott.

Egy eltévedt, nagyjából 5-6 kilós vadmalac jelent meg a balatonszepezdi szabadstrandon pénteken - a kis állat itt próbált volna meg hűsölni a rekkenő hőségben. Nem a vízbe ment, a strand kerítésétől kb. két méterre heveredett le egy fa alá - írta a Bors egy szemtanú Facebook-bejegyzése alapján. Valakinek azonban szemet szúrt a jelenléte és értesítette a helyi illetékeseket.

A szemtanú szerint bár a kismalac barátságosnak tűnt, "némi tanakodás után nem állatorvost vagy állatvédőt, ha­nem vadászt hívtak a helyszínre".

– A kiérkező vadász nem sokat habozott, közvetlen közelről, a strandolók szeme láttára fejbe lőtte a kicsi malacot, majd sietve távozott a helyszínről. Mindez déli tizenkét óra után történt. Az egész strand hallotta a lövést, sokan odagyűltek a környékről - áll a Facebook-bejegyzésben. Az állat nem múlt ki azonnal, néhány percig még szenvedett a lövés után. A beszámoló szerint a jelenlévők megvárták, amíg nem mozdul többet, utána vitték el a tetemét.

Az ügyben a rendőrség és a helyi vadásztársaság még nem nyilatkozott.