Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Strandolók szeme láttára végeztek ki egy vadmalacot a Balatonnál

2017. augusztus 7. 15:31 // Forrás: hvg.hu/borsonline.hu
A kis állat a szepezdi szabadstrand közelében hevert le pihenni az év eddigi legforróbb napján - szerencsétlenségére. A kiérkező vadász nem teketóriázott.

Egy eltévedt, nagyjából 5-6 kilós vadmalac jelent meg a balatonszepezdi szabadstrandon pénteken - a kis állat itt próbált volna meg hűsölni a rekkenő hőségben. Nem a vízbe ment, a strand kerítésétől kb. két méterre heveredett le egy fa alá - írta a Bors egy szemtanú Facebook-bejegyzése alapján. Valakinek azonban szemet szúrt a jelenléte és értesítette a helyi illetékeseket.

A szemtanú szerint bár a kismalac barátságosnak tűnt, "némi tanakodás után nem állatorvost vagy állatvédőt, ha­nem vadászt hívtak a helyszínre".

– A kiérkező vadász nem sokat habozott, közvetlen közelről, a strandolók szeme láttára fejbe lőtte a kicsi malacot, majd sietve távozott a helyszínről. Mindez déli tizenkét óra után történt. Az egész strand hallotta a lövést, sokan odagyűltek a környékről - áll a Facebook-bejegyzésben. Az állat nem múlt ki azonnal, néhány percig még szenvedett a lövés után. A beszámoló szerint a jelenlévők megvárták, amíg nem mozdul többet, utána vitték el a tetemét.

Az ügyben a rendőrség és a helyi vadásztársaság még nem nyilatkozott.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.