Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Valóra válhat a győri álom a Veszprém Arénában / Viborg–Győri Audi ETO KC 24:26 (14:15)

2009. május 9. 17:02
Pálinger vezetésével "varázsolt" Dániában a Győri Audi ETO KC, s kétgólos előnyt harcolt ki a Bajnokok Ligája döntőjének első meccsén.

A sérült Görbicz Anita személyében a legnagyabb sztárját nélkülőző győriek a találkozó elejétől fogva a kezükben tartottak a mérkőzés irányítását.

Az olimpiai- és világbajnokokkal teletűzdelt hazaiak 2:0-ra még vezetni tudtak, a kisalföldi gárda azonban 4:2-re fordított. Sőt a 17. percben Tomori életerős lövését követően már 8:5 volt a magyarok előnye. Igaz a Viborg három perc elteltével fordítani tudott.

A 25. percben tovább súlytotta  a balsors a győri lányokat, miután a második számú irányítót, Kovacsics Anikót piros lappal kiállították a játékvezetők a Jurack-kal szembeni megmozdulásáért. Konkoly Csaba együttesét azonban nem fogta meg a történés, Vérten és Herr Anita vezetésével így is előnnyel vonulhattak a szünetre (15:14).

A második játékrész elős tizenöt percében mindösszesen 3-3 (!) gól esett. Világklasszis hálóőrünk, Pálinger Katalin eksztázisban védett.

A hosszú gólcsendet Tomori törte meg a 46. percben (17:19). A folytatásban többször is vezetett hárommal a vendég gárda, az utolsó percben azonban egyenlítési lehetőséghez jutottak az északiak. Vérten remek labdaszerzést követően Spriridonhoz passzolt, aki higgadtan értékesítette a ziccert, kialakítva a 26:24-es végeredményt.

Folytatás egy hét múlva Veszprémben, ahol meg kell ismételnie mai teljesítményét a magyar bajnokcsapatnak, ugyanis az extra klassziskokkal rendelkező Viborg idegenben is képes lehet a bravúrra.

Női kézilabda Bajnokok Ligája döntő, 1. mérkőzés:
Viborg–Győri Audi ETO KC 24:26 (14:15)
Aalborg, 5000 néző. Vezette: Lars Geipel, Marcus Helbig (németek)
Gólszerzők: Althaus 6, Skov 6/1, Jurack 4/1, Mikkelsen 2, Varzaru 2, Kr. Lunde 2, Nielsen, Kovacsicz, ill. Tomori 7/2, Vérten 6, Herr A. 5/4, Kovacsics 3, Mraviková 2, Spiridon 2, Hornyák
Hetesek: 4/2, illetve 10/6
Kiállítások: 10, ill. 6 perc (Kovacsics azonnali piros lappal kizárva a 25. percben)

Zatkalik Dávid
további cikkek
Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. Veszprémi Állatkert Megannyi állati és húsvéti élménnyel várja látogatóit a Veszprémi Állatkert az ünnepi hosszú hétvége minden napján. A húsvéti hangulat garantált a Gulya-dombi bejáratnál strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával. ma 2:55 A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze A veszprémi épületeknek is vannak meséi, amit most egy könyvben foglaltak össze Valójában csak tégla és habarcs egyvelege mindaz, amit ma úgy ismerünk, hogy Veszprém város. Akkor mégis miért állja meg a helyét az a kijelentés, hogy Veszprémben az épületeknek lelke van? Az Európa Kulturális Főváros programnak köszönhetően a most napvilágot látott vaskos könyv erre ad választ. Összesen 380 oldalon keresztül mutatják be a város épített örökségét úgy, hogy a száraz évszámok helyett a házak saját történetét írják le, amik eddig aligha forogtak közszájon. ma 2:41 Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Telekom Veszprém Momir Ilics: fantasztikusan játszottunk Momir Ilics vezetőedző szerint fantasztikusan játszott a Veszprém csütörtökön, amikor 37-30-ra nyert a Szeged otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntőbe jutásért zajló párharc első mérkőzésén. tegnap 22:03 Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai közönségtalálkozót szervez az Eb előtt Közönségtalálkozót szervez Szoboszlai Dominik, az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. tegnap 20:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.