Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tovább menetel a Balatonfüredi KC / Tatabánya-Carbonex KC–Balatonfüredi KC 27:30 (12:12)

2009. május 10. 10:16 // Forrás: dr. Király G. István - balatonikc.hu
Lépéselőnybe kerültek a tópartiak az 5. helyért folytatott küzdelemben, miután idegenben verték a Tatabánya együttesét.

Eddig Tatabányán csak a Tata csapatát sikerült legyőzniük a füredieknek. Ettől a szombattól kezdve ezt már elmondhatják a Tatabányáról is. Nagyon jó, helyenként igen színvonalas és végig izgalmas meccset vívtak a Budapest Bank liga ötödik helyére aspiráló csapatok. Azok a helybéli focidrukkerek, akik a Pápa elleni rangadó lefújása után jöttek át a csarnokba, egy igazi XXI. századi csapatjátékot láthattak és még a hazai vereség ellenére se bánhatták meg az átruccanást. Sokszor szűkítjük le a hazai férfi kézilabdát a két nagy küzdelmeire, néha kiegészítve egy-egy Dunaferr elleni meccsükkel. Pedig ma már a középcsapatok is igen élvezetes mérkőzéseket játszanak egymással, sőt a Dunaferr és a PLER már messze nem mehet ellenük biztosra, ahogy ezt az idei eredmények is igazolják.

A rájátszásban hamar eldőlt, hogy Füred-Tatabánya versenyfutás lesz az ötödik helyért. A vendégek egy pont előnnyel érkeztek és hárommal távozhattak. Ezzel persze nem dőlt el még az ötödik hely sorsa, de a Füred tagadhatatlan lépéselőnybe került, azonban maradnak még bőven izgalmak a hátralévő három fordulóra is.

A mérkőzést a hazaiak kezdték jobban. Mind támadásban, mind védekezésben jobban összpontosítottak, így a félidő derekáig a vendégek csak szaladtak az eredmény után. Először a 16. percben, a Debrecen elleni jó formáját Tatabányára is átmentő Tombor harmadik találatával sikerült átvenniük a vezetést a füredieknek. Ekkor Szathmári először Lele, majd Halász hetesét is hárította, ziccert is fogott, így Frey 13 méterről eleresztett bombájával először vezethettek kettővel a vendégek. Ekkor erősített a Tatabánya és egalizált, de Frey újabb két találatával visszaállította a kétgólos különbséget. Azonban hiába hárított Szathmári újabb két hetest, egy kettős emberelőnyből elért találattal, majd a Savic által elsőként értékesített hazai hetessel döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészt a hazaiaknak indult jobban, hiszen a kimaradt füredi helyzetek mellett ők gólokat dobtak. Ekkor a vendégek - miként az előző játékrész elején - ismét csak futottak az eredmény után. Aztán a második félidőre eggyel nagyobb sebességfokozatba kapcsolt Bakos Dávid és a végig szenzációsan játszó Tombor találataival fordítani tudtak. Sőt Pásztor előtt lehetőség nyílt a háromgólos előny megszerzésére is, miközben Halász egy újabb hetest hibázott el. De a helyzet kimaradt és az ellentámadásnál Halász javított. Így három helyett újra csak egy gól volt a vendégek előnye. Ekkor egy ötperces gólpárbaj kezdődött, ahol elég volt egyetlen kihagyott füredi helyzet és az utolsó tíz percnek úgy vághattak neki a csapatok, mintha most kezdődne a mérkőzés. Ekkor a vendégeknél lett meg a lélektani előny, mert Tombor újabb találatával ők szerezték meg a vezetést, sőt hat perc múlva a hatodik precíziós Tombor büntető után először vezetett hárommal az egyik csapat, a vendégeké. Mi több, Horváth Roland két védővel a nyakán úgy kapta el a szabadon maradt kezével a labdát és úgy vágta be félfordulattal, mintha nem egy ilyen szoros meccsen lenne. Hiába küldték le ezután harmadszorra is Kist, Szabó Imre ziccert hárított és Bakos második emberhátrányból elért találatával már öttel mentek el a vendégek (24:29). Lele még gyorsan berámolt kettőt, Hódi is betalált, de egy újabb Bakos góllal hárommal tudták megnyerni ezt a végig nyílt találkozót a vendégek.

Nagy fegyvertényt hajtott végre a Füred, mert nem csupán a Tatabányát sikerült legyőzniük, hanem saját eddigi - Tatabányával szembeni - sikertelenségüket is. Mindezt egy végig nyílt, nagy csatát hozó találkozó utolsó tíz percében sikerült és akkor sem szerencsével, hanem a meccs addigi képéhez mérten meglepő magabiztossággal és fölénnyel. A találkozó változatos küzdelmet, végig nagy csatát hozott, ami a sok kiállítás ellenére sem volt durva. A számolatlanul kiosztott büntetések inkább egy rossz játékvezetői felfogást tükröztek, ami azonban nem zavarta meg a csapatokat. Igazi hírverő meccse volt ez a kézilabdának.

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, rájátszás az 5-8. helyért:
Tatabánya-Carbonex KC–Balatonfüredi KC 27:30 (12:12)
Tatabánya, 700 néző. V: Bonifert, Oláh
Tatabánya: Szente - Visy 3, Ferenczi 1, SZAVICS 6 (1), Szöllősi 2, Lele 5, Halász 4. Csere: Czérna (kapus), Kanyó Bence, SZÖGI 4, Hodi 2, Serfel, Kanyó Á., Dénes. Edző: Debre Viktor, Marosi László
Balatonfüred: SZATHMÁRI - TOMBOR 11 (6),KOVÁCS GY. 3, Horváth R. 2, Kis Á. 1, Salamon 2, Pásztor 3. Csere: Szabó I.(k), BAKOS 4, Frey 4. Vezetőedző: Velky Mihály
Az eredmény alakulása. 8. p.: 5:3. 16. p.: 6:7. 22. p.: 9:9. 38. p.: 17:15. 44. p.: 17:19. 50. p.: 23:23. 57. p.: 24:29
Kiállítások: 12, ill. 16 perc +1kizárás 3. kisbüntetés után
Hétméteresek: 6/1, ill. 6/6

Edzői nyilatkozatok

Debre Viktor: – A jobbik csapat nyert, a Füred rutinos játékosai elbírták a nyomást, amelyet a Tatabánya szurkolói gyakoroltak rájuk. Nálunk csak Szögi és Savic volt versenyben a fürediekkel.
Velky Mihály: – Igazi rangadón végig jobban játszottunk, megérdemelten győztünk egy nagyon jó Tatabánya ellen. A legjobb idei meccsünket játszottuk.
 

Zatkalik Dávid

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.