2019. szeptember 17., kedd
Zsófia névnap

Nyárbúcsúztató fáklyás séta

Nyári programajánló rovatunkban a veszprémi Tourinform Iroda és a VEHIR.HU csapata ezen a hétvégén ismét veszprémi sétára invitálja a helyieket és az itt nyaraló vendégeket.

A garantált gyalogos városnézés keretében Ferenczik Brigitta és Kilár Boróka szakavatott idegenvezetők mutatják be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

A augusztus 18-i városnézés az Óváros térről indul 20.00-kor. A séta a Veszprémi Várba vezet.

A vár felé vezető úton érdekességeket hallhatunk a Hősök kapujáról, a Tűztoronyról. A várnegyedbe érkezve Veszprém legrégebbi középkori épületéről a Gizella kápolnáról és az előtt álló 41 méter mélységű Várkútról, valamint a Szent Mihály székesegyházról mesélnek a szakavatott idegenvezetők. A vár legészakibb pontjára érkezve I. Szent István és Gizella szobor vár minket.

A résztvevők a kitűzőjük felmutatása esetén kedvezményt kaphatnak ez alkalommal az idegenvezetés másnapján, augusztus 19.én, szombaton az alábbi helyeken:

  • Mackó Cukrászda – 1 gombóc fagyi
  • Fricska Bisztró – 10 % kedvezmény a fogyasztásból
  • Laczkó Dezső Múzeum – minden kiállítóhelyre 50% kedvezmény a belépőjegy árból
  • Művészetek Háza kiállítóhelyei – minden kiállítóhelyre 50% kedvezmény a belépőjegy árból
  • Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ - 50% kedvezmény a belépőjegy árból

A vezetés díja a 2 órás időtartamú séta esetén a felnőttek számára 900 Ft/fő, diákok és nyugdíjasok számára 500 Ft/fő, családi jegy 2.200 Ft (az ár a 27% ÁFÁ-t tartalmazza). A jegyeket a Tourinform Veszprém irodájában lehet megvásárolni a vezetés előtt, vagy elővételben. A jegyvásárlásra hétfőtől péntekig 9-18.00 óra közt, valamint a séta napján 17.30 óráig van lehetőség.

A résztvevők a jeggyel együtt kitűzőt kapnak, mely jelzi az idegenvezető számára, hogy a vendég a csoport tagja. A jegy nem névre szól, átruházható.

Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen.