Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kit érdekelnek az öregek?!

2017. augusztus 19. 14:04
89 éves korában elhunyt a brit tévés legenda, Sir Bruce Forsyth. A műsorvezető életében nem is az a legérdekesebb, hogy mit tett le az asztalra, mielőtt nyugdíjba ment, hanem hogy soha nem ment nyugdíjba.

85 évesen még ő vezette a Strictly-t (nálunk Szombat esti láz néven futott), az egyik legnézettebb brit tévécsatorna szombat esti főműsoridős műsorát. Senkit nem zavart, hogy egy dinamikus táncos revü házigazdája egy öregúr, már csak azért sem, mert Forsyth amolyan televíziós intézménnyé nőtte ki magát: a hetvenes évek óta tulajdonképpen folyamatosan ő volt a szombat esti szórakoztató műsorok arca. Generációk nőttek fel úgy, hogy Forsyth a szombat esték szerves része volt, rendszeres vendég a családok nappalijában.

Sir Bruce Forsyth  (fotó: Reuters)Sir Bruce Forsyth (fotó: Reuters)

Kicsit olyan ez, mintha nálunk a Ki mit tud? egykori műsorvezetői, a most 73 éves Horvát János, vagy 2008-as halála előtt Antal Imre vezette volna az X-Faktort vagy a Megasztárt. Abszurd gondolat?

Pedig a briteknél is vannak Balázsok meg Bencék meg Bucik, csak mellettük nem dobják kukába a nagy öregeket sem. Hogy mást ne mondjak, tavaly hunyt el Terry Wogan, aki 1980-2015 között a BBC-n rászoruló gyermekeket segítő, minden novemberben egy hatórás élő adománygyűjtő műsorral jelentkező Children in Need házigazdája volt (meg úgy 30 éven át az Eurovíziós Dalverseny műsorvezető-kommentátora is). És Wogan 75 évesen is fiatalokat megszégyenítő fittséggel és profizmussal tolta le az este héttől hajnali kettőig tartó élő műsort.

Sir Terry Wogan Sir Terry Wogan

Olyan jó lenne - ha az egészségük meg az ambíciójuk megvan hozzá - mi magyarok is engednénk a legendáinknak, hogy csillagként húnyjanak ki, és ne csak a haláluk után előkapart archív felvételek miatt emlékezzünk rá, hogy volt (szerencsére még van!) például egy Vitraynk.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.