Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Állati jó móka

2017. augusztus 25. 12:20
Tudja, mi az a cikta? És a magyar racka? Azért a muflon csak-csak beugrik. A Festetics Imre Állatparkban a másik két kérdésre is választ kaphat.

Ha a turizmus legnépszerűbb célpontjait rangsorolni kellene, a strandok után az állatkertek valószínűleg magasan vinnék el a pálmát. Szeretjük felfedezni négylábú vagy éppen repülni, úszni, totyogni tudó pajtásainkat, a mostani augusztus végi idő pedig éppen arra csalogat, hogy egy csobbanás helyett inkább valami alternatív élmény után nézzünk.

Érdemes most egy kicsit kilépni Veszprémből és Keszthely felé venni az irányt. A 71-es főúton, Gyenesdiás és Keszthely között helyezkedik el a Bakonyerdő Zrt. által működtetett Festetics Imre Állatpark, amely nem en bloc mutatja be szőrösebb és tollasabb társainkat, hanem kifejezetten a Magyarországon őshonos állatfajtákra koncentrál.

Ez azért is jó, mert nem árt néha tisztában lépni, hogyan is képzeljük el például az őshonos juhfajták családjába tartozó ciktát, cigaját és magyar rackát (itt a válasz a kérdésre) – még egy Maradj talpon!-ban is nagyobb eséllyel indulhatunk.

Az egészen október végéig nyitva tartó parkban a bégető négylábúak mellett még számos, ma már ritkaságnak számító magyar állatfajtát tekinthetünk meg, többek között a híres szürke marhát, fecskehasú sertést, komondort, kotkodácsoló tyúkokat, bronzpulykát, de a korábbi századok nemes nagyurainak és a vadászok kedvenceinek számító fácánokat és foglyokat is.

Bár a gyerekeket valószínűleg ezzel már megnyertük, ha mégsem, akad a területen számukra játszóház, játszótér, kisállatsimogató és népi játék is, a tudásra szomjazóknak pedig előadásokat tartanak.

További információ:

https://www.bakonyerdo.hu/okoturisztika/allatbemutatok/festetics-imre-allatpark

https://bakony-balaton.hu/hu/aktiv/allat-es-vadasparkok/festetics-imre-allatpark

Belépőjegy árak:

felnőtt: 600 Ft
diák, nyugdíjas: 400 Ft
gyerek (3-6 év): 200 Ft
0-3 év ingyenes

Bakony & Balaton kártyával 20% kedvezmény

Nyitvatartás: 9:00-17:00 óráig (minden nap), nyári időszakban 19 óra

Bertalan Melinda
további cikkek
Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken. 2024. március 22. 11:16 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Több évtizedes rekordot döntött meg a BAHART tavalyi utasszáma Rekordévet zárt a Balatoni Hajózási Zrt., közel 2 150 000 utas közlekedett 2023-ban a BAHART járatain.  2024. január 30. 12:31 Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Buli van Európában, avagy téltemetés mesterfokon Szombaton kezdetét vette Európa leghíresebb farsangja, a velencei karnevál, a színes maskarát öltő emberek és a napokig tartó bulizás azonban nem csak Olaszország sajátja: februárban egymást érik a karneválok, ahol igazán látványosan űzhetjük el a telet, ha már tele van vele a hócipőnk. 2024. január 29. 15:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.