2019. szeptember 21., szombat
Máté névnap

Állati jó móka

Tudja, mi az a cikta? És a magyar racka? Azért a muflon csak-csak beugrik. A Festetics Imre Állatparkban a másik két kérdésre is választ kaphat.

Ha a turizmus legnépszerűbb célpontjait rangsorolni kellene, a strandok után az állatkertek valószínűleg magasan vinnék el a pálmát. Szeretjük felfedezni négylábú vagy éppen repülni, úszni, totyogni tudó pajtásainkat, a mostani augusztus végi idő pedig éppen arra csalogat, hogy egy csobbanás helyett inkább valami alternatív élmény után nézzünk.

Érdemes most egy kicsit kilépni Veszprémből és Keszthely felé venni az irányt. A 71-es főúton, Gyenesdiás és Keszthely között helyezkedik el a Bakonyerdő Zrt. által működtetett Festetics Imre Állatpark, amely nem en bloc mutatja be szőrösebb és tollasabb társainkat, hanem kifejezetten a Magyarországon őshonos állatfajtákra koncentrál.

Ez azért is jó, mert nem árt néha tisztában lépni, hogyan is képzeljük el például az őshonos juhfajták családjába tartozó ciktát, cigaját és magyar rackát (itt a válasz a kérdésre) – még egy Maradj talpon!-ban is nagyobb eséllyel indulhatunk.

Az egészen október végéig nyitva tartó parkban a bégető négylábúak mellett még számos, ma már ritkaságnak számító magyar állatfajtát tekinthetünk meg, többek között a híres szürke marhát, fecskehasú sertést, komondort, kotkodácsoló tyúkokat, bronzpulykát, de a korábbi századok nemes nagyurainak és a vadászok kedvenceinek számító fácánokat és foglyokat is.

Bár a gyerekeket valószínűleg ezzel már megnyertük, ha mégsem, akad a területen számukra játszóház, játszótér, kisállatsimogató és népi játék is, a tudásra szomjazóknak pedig előadásokat tartanak.

További információ:

https://www.bakonyerdo.hu/okoturisztika/allatbemutatok/festetics-imre-allatpark

https://bakony-balaton.hu/hu/aktiv/allat-es-vadasparkok/festetics-imre-allatpark

Belépőjegy árak:

felnőtt: 600 Ft
diák, nyugdíjas: 400 Ft
gyerek (3-6 év): 200 Ft
0-3 év ingyenes

Bakony & Balaton kártyával 20% kedvezmény

Nyitvatartás: 9:00-17:00 óráig (minden nap), nyári időszakban 19 óra