2018. június 22., péntek
Paulina névnap

Érdekes kampány a londoni metróban

Elavultnak számít a „ladies and gentleman” köszöntés brit fővárosban? A nemek egybemosásának hagyománya tovább terjeszkedik nyugaton.

Sokszor figyelem elképedve, hogy a jóléti államok miként „szórakoztatják” magukat. A Telegraph cikke szerint a londoni metróban leszedik a „ladies and gentleman”, azaz a „hölgyeim és uraim” köszöntéseket, mert az sérthet egyes közösségeket, és elavultnak számít. Helyette a „jó reggelt minden kedves utasnak” lesz a követendő példa.

Ezt a változtatást Sadiq Khan, London muszlim polgármestere is üdvözölte. (Az érdekesség ezzel kapcsolatban egyébként az, hogy az iszlám szerint a homoszexualitás halállal büntetendő.)

Félreértés ne essék, semmi gond nincs azzal, ha valaki meleg vagy, esetleg más(?) szexuális beállítottságú. De az, hogy a genderlobbi, azaz a nemek egybemosása ennyire teret nyer az utóbbi években nyugaton, az elképesztően abszurd. Gondoljunk csak a nemsemleges óvodákra Svédországban!

Hozzáteszem, mindig az számít normálisnak, amit a többség annak tart. Lehet, hogy ez kezd megváltozni, és a hagyományos családmodell is unalmas lesz egy idő után, és kuriózum lesz heteroszexuálisnak lenni?

A jelenlegi többség úgy tűnik minden kritika nélkül ezt is benyeli, és a sokszínűségre hivatkozva engedi ezt a véleményem szerint minimum fenntartásokkal kezelendő jelenséget.