2018. június 19., kedd
Gyárfás névnap

Jobbik: a Fidesz kérjen bocsánatot

Nem Vona Gábornak és a veszprémi Jobbiknak kell bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól, hanem a Fidesznek - írja közleményében dr. Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselőjelölt.

Varga-Damm közleménye az alábbiakban olvasható:

Nem Vona Gábornak és a veszprémi Jobbiknak kell bocsánatot kérnie a nyugdíjasoktól, hanem a Fidesznek, amiért szétverte az idősek egészségügyi ellátását, elvett 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíjpénztári vagyont, de legfőképp azért, mert a megalázóan alacsony bérekkel elüldözi Magyarországról a nyugdíjasok gyermekeit, unokáit, s ezzel veszélyezteti a nyugdíjak összegének megteremtését. A Fidesztől az idősek a tisztességes nyugdíjak helyett csak uszító, a magánszférát sem kímélő telefonokat kapnak. A kormánypárt egy géphang mögé bújva félre akarja vezetni őket, árkokat ás, és társadalmi csoportokat ugraszt egymás ellen.

A Jobbik ehelyett azt ajánlja: Orbán Viktor ne futamodjon meg Vona Gábortól, legyen benne bátorság és fogadja el az idős emberek problémáiról szóló nyilvános, hazugságvizsgálós tévévitára való kihívást, ne nevezze komolytalannak a nyugdíjasok valódi gondjait!

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeként most ugyanerre kérem Ovádi Pétert. Ne eldugott sajtótájékoztatókon fújja, amit Habony Árpád leírt neki, hanem egy élő, nyilvános vita keretében ütköztessük az álláspontunkat a témában. Az időpont és helyszín tekintetében nyitott vagyok.

Ne küldjék oda sajtótájékoztatómra a teljesen felkészületlen riportereiket, akik egy-egy adat skandálásával, az összefüggések ismeretének teljes hiánya mellett butaságokat kérdeznek, majd pedig tudósításaikban merő hazugságokat írnak le.

Ugyanakkor emlékeztetném a "falunapok hősét", hogy a Fidesz a mai napig nem kért bocsánatot a nyugdíjasokat nyomdafestéket nem tűrő stílusban becsmérlő szolnoki polgármester vagy a szépkorúakat „nyuggernek” nevező Kubatov Gábor miatt. Ráadásul az időseket uszító, manipulatív kampányt vélhetően éppen az a Habony Árpád irányítja, akit jogerősen elítéltek egy nyugdíjas házaspár bántalmazása miatt.

Nagyon szomorú a társadalomra nézve, hogy a megye több pontján, önálló gondolat nélkül harsogják a fideszes politikusok ugyanazokat a hazugságokat.