Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Ki a legszebb tacskó a vidéken?

2017. szeptember 3. 12:10
Harmadik alkalommal rendezték meg Veszprémben a kutyások kedvenc eseményét, a tacsi talit.

A nagy sikernek örvendő rendezvény idén is a hagyományos menetrendet követte: a Kolostorok és kertek rendezvényterébe érkező négylábúakat és gazdijaikat csillámfestés és finom falatok kóstolása, táncos fellépések, a Veszprém Megyei Kutató-Mentő-Szolgálat Alapítvány bemutatója, valamint ügyességi verseny várta, a nap legnagyobb attrakciója pedig természetesen a tacskók szépségversenye volt.

A találkozó nem csak az öncélú szórakozást szolgálta, a szervezők szeme előtt nemes cél lebegett: egész nap fogadták az adományokat a Futrinka Egyesület javára. Az egyesület 2006 óta végzi három kiemelt faj – a tacskó, a német dog és a magyar vizsla – mentését, illetve az idős és beteg kutyusokon is igyekszik segíteni. Évente mintegy 250-300 kutyát látnak el, ezen belül lehetőségeikhez mérten próbálnak segíteni a fajtatiszta tacskóknak és típusos keverékeinek gondozásba vétellel vagy a fajtamentő honlapon történő hirdetéssel. Menhelyük nincs, a kutyák egy része kutyapanzió bérelt kennelsorán vagy ideiglenes befogadónál várja a végleges gazdáját.

Az eseményről készült galériánkat ITT nézheti meg!

A tacskó német eredetű rövid lábú, kis termetű vadászkutya, három méret- és szőrváltozata ismert. Közkedvelt elnevezése a dakszli, ami a német dachshund névből ered, de tacskó ábrázolás találtak már a régi Egyiptomban is. Szőrváltozata szerint megkülönböztetünk rövidszőrű, hosszúszőrű és szálkás szőrű tacskókat, míg mérete alapján normál, törpe és nyúlász tacskókról beszélhetünk. Közös jellemzőjük, hogy jól értenek a vadászathoz, de a városi élethez is könnyen alkalmazkodnak.

Galéria
III. Tacsi Tali Veszprémben
vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.