2018. július 23., hétfő
Lenke névnap

Hintabaleset - Várpalotai polgármester: az önkormányzat együttműködik a hatóságokkal

Az önkormányzat együttműködik a hintabaleset kivizsgálása során a hatóságokkal - közölte az MTI-vel vasárnap a várpalotai polgármester, aki az önkormányzat nevében mihamarabbi gyógyulást kívánt a sérülteknek. A Várpalotai napok hátralévő rendezvényeit nem tartják meg.

Campanari-Talabér Márta (Fidesz-KDNP) polgármester a közleményében azt írta, hogy "az első vizsgálatok alapján a Thury-Vár Nonprofit Kft. által szervezett rendezvényen felállított körhinta működtetője minden szükséges engedéllyel rendelkezett".

Az önkormányzat a jövő héten azonnali belső, részletes vizsgálat során áttekinti a rendezvénnyel kapcsolatos szerződéseket - fűzte hozzá.

A polgármester a közleményben utalt arra, hogy a rendőrség ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt indított nyomozást.

Várpalota önkormányzata mihamarabbi gyógyulást kíván a sérülteknek és minden segítséget megad a felépülésükhöz - írta Campanari-Talabér Márta.

A várpalotai napok Hunyadi Mátyás téri rendezvényén szombat délután esett szét egy nyolcszemélyes hidraulikus hinta. A balesetben öten sérültek meg. Egy 18 éves fiú életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Őt a győri Petz Aladár kórházban ápolják. A Veszprém Megyei Napló internes oldala egy szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy a fiatalember kizuhant a hintából és a betonra esett. A mentősök azonnal a segítségére siettek, miközben a hinta többi utasa még az eszközön lógott. Őket a rendőrök létrával hozták le. A hinta tele volt, nyolcan ültek benne. Egy gyereket térdsérüléssel a veszprémi Csolnoky Kórházban kezelnek. Rajta kívül hárman sérültek meg könnyebben, közülük egyet a helyszínen láttak el, ketten ambuláns kezelés után elhagyhatták a kórházat.