Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Jó nyarat zárt idén a Baricska Csárda, a hétvégén Mádra megy a Chianti Team

2017. szeptember 6. 12:00
A tavalyi nyárhoz képest többen, és több országból fordultak meg idén a füredi étteremben. Szeptember második hétvégéjén a veszprémihez hasonló SVÉT-et rendeznek, ezúttal az ország másik felében.

Hétfőn indult el a regisztráció a tizedik SVét-re, amelyet ezúttal a Miskolctól 40 kilométerre lévő Mádon rendeznek szeptember 10-én, vasárnap. Emlékezhetnek, ez az a gasztronómiai rendezvény, melyet tavaly a veszprémi várban ünnepeltek a legnagyobb ínyencek és fanatikusok. A házigazda ezúttal a Gusteau Kulináris Élményműhely lesz, a kiállítók pedig javarészt a Stílusos Vidéki Éttermiség tagjai: Baricska Csárda, Chianti Étterem, Viator, Anyukám Mondta, Mandula, Rosinante, Nomad, Ikon, Gusteau, Kistücsök, Erhardt Étterem, Macok Bisztró, Jankovich Kúra, Walter Vendéglő.

A 2016-os veszprémi SVÉTről készült galériánkat a képre kattintva böngészheti:

Az idei programon történő részvétel feltétele az előzetes regisztráció, melynek díja 3000 Ft/fő. Ez tartalmazza az 1db SVÉT Spiegelau poharat, és kóstoló kuponokat. Regisztrálni ezen a linken lehet.

SVéT-tagként a „Chianti Team”, azaz a balatonfüredi Baricska Csárda, a veszprémi Chianti Étterem és a Gusto Delicate is képviselteti magát a jubileumi eseményen.

A fürediek menüje az alábbi lesz:

  • Rókagomba krémleves vaddisznó kolbász chips-szel
  • Füstölt marhaszegy kolbászkrémmel vajas tarhonyával és padlizsánnal.

A veszprémi étteremé pedig ez:

  • Kacsamell répákkal
  • Rózsavölgyi csokoládé és szilva pohárban.

És ha már Veszprém és Chianti, az étterem vezetői elárulták, nem véletlenül tartották portájukat a nyáron zárva: a háttérben átalakítási munkálatok zajlanak, hogy hamarosan egy megújult Chiantival találkozhasson a nagyérdemű.

A nyárral kapcsolatban megszólaltattuk a Baricska Csárda séfjét is, hogy mondjon pár szót, milyen is volt az idei balatonfüredi szezon.

Somogyi Károly elmondta, a tavalyi nyárhoz képest többen, és több országból fordultak meg idén náluk, ami köszönhető volt többek között a már júniusban kezdődő szezonnak, a jó időjárásnak, és annak, hogy az utóbbi években egyre népszerűbb a magyar tenger. Már nem csak túlnyomórészt a német, és főleg európai turisták keresték fel őket, szép számmal akadtak olyanok is, akik a Közel-Keletről és Ázsiából tértek be hozzájuk, a tradicionális magyaros fogásokat keresve.

Somogyi Károly harmadik szezonját húzta le séfként a Baricska CsárdábanSomogyi Károly harmadik szezonját húzta le séfként a Baricska Csárdában

„Jól fogyott a harcsapaprikás, a mangalicatarjából készült cigánypecsenye, és az almás káposztával és szalonnás dödöllével tálalt lassan sült borókás kacsacomb is. Idei újdonság a savanyúkáposzta-krémmel és füstölt burgonyával készülő préselt csülök, ami amellett, hogy személyes kedvencem, a vendégeink ízlését is elnyerte.”

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.