Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Kész Zoltán indul a 2018-as országgyűlési választáson

2017. szeptember 8. 10:09
Ezt a blogján jelentette be a politikus. Azt még nem tudni, hogy korábbi támogatói ismét mellé állnak-e, de néhány párt válaszolt megkereséseinkre.

"... itt jelentem be, hogy a 2018-as országgyűlési választáson a győzelemmel zárult 2015-öshöz hasonlóan független jelöltként indulok Veszprém megye 1. számú országgyűlési egyéni választókerületében."

-írja péntek reggeli blogbejegyzésében és Facebook-oldalán Kész Zoltán.

Kész ZoltánKész Zoltán

A jelenleg Veszprémet és környékét képviselő politikus azt is írja, hogy megkereste a politikai szerepvállalását a kezdetétől őt támogató szövetségeseit (MSZP, DK Lokálpatritóták, Együtt, PM, Magyar Liberális Párt, MoMa), és azt kérte tőlük, hogy szeptember 30-ig jelezzék, továbbra is bírja-e az ajánlásukat. Ezen túlmenően hamarosan további ellenzéki pártokat és szervezeteket is felkeres, hogy felajánlja az együttműködés lehetőségét.

Az ügyben levélben kerestük Kész Zoltán korábbi támogatóit, valamint a Momentumot és a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot is. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Az Együtt nem egyeztetett, de nyitott az együttműködésre

A pártok közül elsőként a Juhász Péter vezette Együtt párt sajtóirodája válaszolt, akik levélben azt közölték portálunkkal: nem beszéltek Kész Zoltánnal, viszont ahogy korábban is, nyitottak az egyeztetésre.

"Az Együtt szerint a Fidesz legyőzhető 2018-ban, ehhez azonban az kell, hogy a 2010 előtti időszakhoz nem kötődő pártok: Együtt, LMP, Momentum, Párbeszéd új pólust alkotva közösen induljanak, illetve az egyéni választókerületekben a demokratikus ellenzék egyetlen jelöltje álljon a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel szemben"- írták.

Kétfarkú Kutya Párt: Kész Zoltán ne csak beszéljen, ültessen virágot

"A Kutyapárt olyan pártokkal és személyekkel tud együttműködni, akik nem azzal töltik idejüket, hogy beszélnek dolgokról, hanem tesznek valamit.
Nagyon örülnénk ha nem csak választáskor keresnének meg minket pártok s személyek, hogy működjünk együtt, hanem a többi 3 és fél évben is esetleg tennének valamit. Tehát Kész Zoltán is nagyon szívesen látjuk mindenféle városfelújítós, növényültetős vagy éppen szemétszedős akciónkon"-
válaszolta a Vehir.hu-nak az MKKP.

A MoMa elvileg együttműködne, azonban nincs még végleges álláspont

Bokros Lajos pártja szerint elvi akadálya nincs az együttműködésnek, de végleges álláspontjukat azt követően alakítják ki, hogy Kész Zoltánnal az esetleges támogatás módjáról és feltételeiről tárgyaltak -közölte a párt sajtóirodája.

A veszprémi DK nyitott a támogatásra, de közösen dől el, kit jelölnek

Katanics Sándor portálunknak elmondta, Kész Zoltán napokkal ezelőtt kereste meg a Demokratikus Koalíciót, mely elvi támogatásával továbbra is a regnáló képviselő mögött áll, ám a konkrét együttműködésről a pártnak mind a 106 választókörzetben közösen kell döntést hoznia, egyéni elbírálásokba nem mennek bele.

"A kormányváltásnak előfeltétele, hogy mind a 106 helyen körzetenként csak egy demokrata jelölt induljon a Fidesz jelöltjével szemben, mert a Fideszt csak az “egy az egy ellen” elve szerint működve lehet legyőzni. Ebben azonban - ahogy azt Gyurcsány Ferenc is egyértelművé tette a DK szeptember 2-i kampánynyitó nagygyűlésén - az ország egyetlen pontján sem hozhatunk külön döntést, erre sem itt, sem másutt nincs felhatalmazása a DK helyi szervezeteinek"- áll a szerkesztőségünk számára eljuttatot válaszlevélben, melyet Kész Zoltánnak címeztek a megkeresés tényére.

A DK veszprémi szervezetének vezetője a levélben azt is írta, hogy a párt gyakorlatilag feltételek nélkül készen áll a demokratikus ellenzéki együttműködésre, ennek megvalósulásához azonban az kell, hogy a többi párt is elhatározza magát és asztalhoz üljenek az együttműködés kialakítására.

Katanics Sándor Kész Zoltánnal és az MSZP-s Hartmann Ferenccel egy februári sajtótájékoztatónKatanics Sándor Kész Zoltánnal és az MSZP-s Hartmann Ferenccel egy februári sajtótájékoztatón

A Momentum Mozgalom saját jelöltet indít

A párt szűkszavű válasza szerint a veszprémi körzet jelölti pozíciójára verseny van a Momentumon belül de az biztos, hogy emberük október végi bemutatása után kezdi meg kampánytevékenységét.

Az MSZP Mesterházy Attilát jelöli

A Vehir.hu információi szerint várakozásoknak megfelelően az MSZP Mesterházy Attilát indítja a veszprémi választókörzetben. A párt hivatalosan ezt még nem jelentette be.

Veszprém 1-es számú választókerületének az eddig támogatók nélküli Kész Zoltánon kívül eddig hivatalosan egy jelöltje van, a jobbikos Varga-Damm Andrea.

Utolsó frissítés: szept. 14., 15:31

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   2024. március 18. 14:59 Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének a budapesti Fidesz Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP szövetség főpolgármester-jelöltjének a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel - közölte a budapesti Fidesz a közösségi oldalán. 2024. március 14. 18:47 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. 2024. március 1. 13:30 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. 2024. február 28. 16:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.