2018. július 23., hétfő
Lenke névnap

Elkezdték a Valeo új logisztikai központjának építését

Szerda délután került sor a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft. telephelyén megvalósuló logisztikai központ ünnepélyes alapkőletételére.

Az eseményen Porga Gyula, Veszprém polgármestere hangsúlyozta, hogy egy alapkő elhelyezése mindig erős elképzelést is mutat egy város jövőjével kapcsolatban. A jelentős fejlesztés hozzájárul Veszprém élhetőbbé tételéhez, hiszen a kft. a magasan képzett és a kevésbé képzett munkaerőnek is lehetőséget ad a munkavégzésre a jelenben és a jövőben is.

Porga GyulaPorga Gyula

Fonyódi Levente ügyvezető igazgató kiemelte a kft. várossal való szoros együttműködésének jelentőségét. A város támogatásának nagy szerepe volt abban, hogy az utóbbi pár évben a dolgozók létszámát háromszorosára tudták növelni, a gyártóterületet 2500 négyzetméterrel, az iroda- és szociális területet pedig 3500 négyzetméterrel bővítették.

Fonyódi LeventeFonyódi Levente

Az elmúlt nyolc évben sok új terméket és folyamatot sikerült telepíteni: elindult az elektromos vezérlőegységek, a kormányszenzorok és kameravezérlőegységek gyártása. 2013 óta saját elektronikai alkatrészgyártás is működik. Ez a sok fejlesztés követelte meg azt is, hogy a logisztikai folyamatok fejlődése is elinduljon.

Yvan Sainlez, ügyvezető igazgató elmondta, az új épület 1500 négyzetméter gyártóterületet, 1000 négyzetméter oktatóterületet és 4000 négyzetméter iroda-és szociális területet fog tartalmazni, így az eddigi Valeo épület nagysága megkétszereződik.

A Kft. a 2000 dolgozójával a legnagyobb veszprémi munkáltatók közé tartozik, igyekszik a XXI. század elvárásainak megfelelni, és ennek megfelelő vállalati kultúrát kialakítani, azt továbbfejleszteni, éppen ezért vált fontossá az oktatási terület növelése is. Az új terület átadására 2018 októberében kerül sor.