2018. július 23., hétfő
Lenke névnap

Hétfőtől Veszprémben is aláírásgyűjtésbe kezd a Momentum

Azt mondják, a korrupcióellenes népszavazási kezdeményezést legalább olyan lendülettel csinálják végig, mint az olimpia-ellenes mozgalmat. A Momentum helyi bemutatkozása meglehetősen kínosra sikeredett.

A májusi párttá válás óta szerda délután a Hangvillában tartotta történelme első sajtótájékoztatóját a Momentum Mozgalom Veszprém Megyei Alapszervezete.

Dukán András Ferenc (Momentum Elnökségi Tag), Benedek Szilveszter( Veszprém Megyei Szervezet Elnöke), dr. Meződi János (Veszprém Megyei Alapszervezet Általános Alelnöke) és Baán Barnabás (Veszprém Megyei Alapszervezet Kommunikációs Alelnöke) arról beszélt, hogy a Momentum a tavaszi olimpia-ellenes kampány után újabb aláírásgyűjtésbe kezd: arról szeretnének népszavazást, hogy tizenkét évre emeljék a korrupciós bűncselekmények elévülési idejét.

Dukán András Ferenc, Benedek Szilveszter, dr. Meződy János és Baán BarnabásDukán András Ferenc, Benedek Szilveszter, dr. Meződy János és Baán Barnabás

A Korrupció Ellenes Szövetség ex-lmp-s titkárának, Vágó Gábornak népszavazási kezdeményezésében a DK után a Momentum is részt vesz, hétfőtől Veszprémben is gyűjtik az aláírásokat. A népszavazás elindításához országosan 200 ezer aláírásra van szükség. Benedek Szilveszter szerint ezt legalább olyan lendülettel fogják végigcsinálni, mint az olimpia-ellenes mozgalmat.

A kampánnyal céljuk továbbá, hogy a jelenleg 100 alapszervezettel rendelkező Momentum (ebből 20 budapesti) további kapcsolatokat építsen ki az országban. Elmondták, a 2018-as választási programjukat október 15-én hozzák nyilvánosságra Budapesten, mely szerintük annyira kiterjedt, és mindent átfogó, hogy szakmai szempontból az ország legerősebb programja lesz.

Kérdésünkre elmondták, vannak már jelöltjeik, de nincs még döntés, hogy a veszprémi választókerületben kit indítanak majd, az azonban biztos, hogy nem lépnek szövetségre senkivel, és olyan személyt választanak, aki nem a fővárosból érkezik, hanem a városban tevékenykedik. A végső döntést október végén hozzák nyilvánosságra.

Nem kértek engedélyt a sajtótájékoztatóra

Frissítés: Kínosra sikerült a Momentum helyi bemutatkozása, ugyanis kiderült, hogy a Momentum engedély nélkül tartott sajtótájékoztatót a Hangvillában, előzetesen "csak egy magánbeszélgetésre" foglalták be az asztalt. A tagok a tulajdonosokkal elfelejtették közölni, hogy ők egy párt és mi célból foglaltak, s hívnak sajtósokat a kávézóba. A komplexumot építő és a tulajdonjoggal bíró Swing-Swing Kft. ügyvezetője, Bélafi László egyetlen pártnak sem engedélyez nyilvános politikai rendezvényt a házban, ezért a sajtótájékoztató végén elzavarta a Veszprémben most először bemutatkozó Momentum tagjait.