2018. június 22., péntek
Paulina névnap

Újdonságok a Pannon Várszínház új évadában

Megtartotta évadnyitó társulati ülését pénteken a Pannon Várszínház.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója beszédében először a nyári szezon eredményeit összegezte. A Pannon Várszínház az elmúlt évben 42 előadáson köszönthette 30.000 nézőjét. Teltházas előadásaik voltak többek között Budapesten, Várpalotán, Egerben és Dunaharasztiban. Az igazgató megköszönte a színészek munkáját, ezen kívül külön kiemelte a díszítők, technikusok, világosítók kitartó és színvonalas teljesítményét.

Idén a 18. évadát kezdi meg a színház. Az idei bérlet 5 darabot tartalmaz: a Mágnás Miska (operett), a Jövőre, veled, ugyanitt (romantikus vígjáték) , a Janika (vígjáték), a Bűn és bűnhődés (alternatív krimi), illetve a Béke presszó (zenés játék) című előadások várják közönséget. A fiatalokat is igyekeznek megszólítani, Grecsó Krisztián műveiből két személyes zenés játékot készítenek, Stop - hinták, apák, szerelmek címmel. Elindul a Pannon Bárszínház, ami többek között Major Tamás, Gábor Miklós és Latinovits Zoltán alakját idézik fel, anekdotázással, színházi sztorikkal.

Új arculatot is kap a színház a Juliushard fiatal művészei segítségével, illetve az elektronikus felületet is igyekeznek megújítani. Új tagokkal bővül a társulat: Egri Zsófia és Kárpáti Barbara a Pesti Magyar Színházból érkezik, Varga Gábor Dániel a díszítők csapatát bővíti majd, Magyar János pedig az öltöztető csapatot erősíti. Visszatér Egyed Brigitta, akit a Bűn és bűnhődésben láthatnak a nézők.

Vándorfi László kiemelte, idén a Veszprémi Családsegítő Szolgálat által segített hátrányos helyzetűek lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek a nyilvános főpróbákon.

Krámer György, a várszínház koreográfusa kiemelte, A tánc fesztiválja idén a 20. évébe lép. A kerek évforduló alkalmából exkluzív albumot adnak ki, nemzetközi díszvendégeket hívnak, a táncoló város program részeként pedig az utca emberét is igyekeznek táncra bírni.