Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Néhány akadály, amelyet le kell küzdenünk ahhoz, hogy új állást találjunk!

2017. szeptember 15. 11:48

Napjainkban a munkaerőpiacon egyáltalán nem könnyű elhelyezkedni. Most azokat a tényezőket vesszük sorra, amelyek akadályoztathatnak bennünket abban, hogy rövid időn belül munkába álljunk.

A munkaerő piaci paletta igencsak színessé vált az elmúlt évek folyamán. Különösen a pályakezdőkre jellemző az, hogy hirtelen nem tudják mihez is kezdjenek, vagy hogyan kellene megírni egy önéletrajzot esetleg egy motivációs levelet. Nyilván nem mindenkire jellemző, azonban nem mindenki dolgozott iskola közben, így azok a személyek eleve hátránnyal indulnak az életben.
Érdemes lehet ellátogatni egy karrier tanácsadásra is, ahol egy konkrét képet kaphatunk arról, hogy milyen szakmák, és munkakörök illenének hozzánk a leginkább. Mindezekről úgy kaphatunk képet, hogy elvégzünk különböző személyiségi teszteket, és közben feltérképezzük saját egyéniségünket. Amennyiben keresünk, de még nem találtunk munkát érdemes lehet addig is beregisztrálni a Munkaügyi Központba, mert például a karrier tanácsadási szolgáltatást csak így tudjuk igénybe venni a legegyszerűbben. Továbbá részt lehet venni olyan foglalkozáson is, amelynek keretén belül megtanulhatjuk a helyes önéletrajzírást is. A másik tényező, amely akadályt jelenthet számunkra az a jövőtől való félelem.

Különösképpen ez akkor lehet jellemző ránk, ha új munkahelyet keresünk. Érthető egyébként a reakció. Ilyenkor a bizonytalanság érzése lehet úrrá rajtunk, hogy milyen lesz a leendő munkahelyünk, illetve hogy jól ki fogunk-e jönni a jövőbeni kollégáinkkal és kolléganőinkkel. Mindennek a titka a nyitottság. Persze vannak olyan emberek, akiknek idő kell, hogy megnyíljanak mások előtt, de nekik is érdemes lehet egy picit is nyitottnak lenni, mert úgy sokkal könnyebben be lehet illeszkedni, és az új feladatokat is hamarabb el lehet sajátítani. Nem szabad hagyni, hogy a félelem úrrá legyen rajtunk, persze egy kis izgalom még ki is hozhatja belőlünk a legtöbbet, de a túlizgulás már árthat számunkra.

A harmadik tényező, amely a legnagyobb akadályt jelentheti számunkra az a bérezés. Biztosan előfordult már velünk hogy ráakadtunk egy ideális álláslehetőségre, alaposan végigolvastuk, hogy mik az elvárások, mit kínál az adott vállalat, majd amikor a bérezés részhez értünk, akkor dobtunk egy hátast. A fizetés egyaránt fontos tényezőnek számít, hiszen a mindennapokban meg kell élnünk, ráadásul akkor tölt be lényeges szempontot a bérezés, ha családunkat kell eltartani.

A negyedik szempont, amely akadályt jelenthet számunkra álláskereséskor, azaz információ. Vajon hol értesüljünk a legfrissebb álláslehetőségekről? Az állás munka Miskolc oldalon lehet informálódni a legújabb munkaajánlatokról. A honlapon nemcsak miskolci, hanem vonzáskörzetében lévő álláshirdetésekkel is találkozhatunk. Egyre több cég keres mérnök állásra munkaerőt. Ennek a pozíciónak a megszerzésénél a legnagyobb akadályt az egyéb képességek, tudás meglétének a hiánya okozhatja. Hiába minden kézügyesség a műszaki rajzokkal, ha az ember nem ismeri behatóan például a kért munkaterületet, valószínűleg nem fogják alkalmazni.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.