2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Sokszínűség helyett erőt!

2009. május 13. 9:18
MTI / vehir.hu
A gazdaság újjáépítéséhez, az ország megújításához és a felelősök elszámoltatásához ez kell Orbán szerint.

- Egy kormány akkor erős, ha stabil többség és izmos felhatalmazás áll mögötte - nyilatkozta a Fidesz elnöke a Magyar Demokrata című hetilap szerdai számában megjelent interjúban. Orbán Viktor ezt arra a kérdésre válaszolva mondta a lapnak, hogy a radikálisabb politikai változást hirdető pártok erősödése következtében átrendeződhet-e a politikai paletta. Ezzel összefüggésben megjegyezte: 2002 és 2006 tanulsága alapján a baloldal akkor tud választást nyerni, ha a jobboldal szavazatait megosztják.

- Így tehát minden, a változást akaró szavazatok megosztására törekvő szervezet kizárólag az MSZP hatalmi érdekeit szolgálja - fogalmazott.
A Fidesz elnöke - több korábbi megnyilatkozásához hasonlóan - hangsúlyozta, vissza kell állítani a politikusok személyes felelősségét. Úgy látja azonban, a mostani kormányzó elit szeretne kitérni ez elől, pedig - mint folytatta - Magyarországot nem a világgazdasági átalakulások, "nem Isten valamifajta csapása", nem egy környezeti katasztrófa tette tönkre, hanem az elmúlt hét év szocialista-szabad demokrata kormányzása.
- Ezért pedig azoknak kell vállalniuk a felelősséget, akik az elmúlt hét évben hatalmon voltak. Először a politikai felelősséget, ami a választásokon méretik ki, utána pedig a jogi felelősséget - mondta.

A Fidesz elnöke úgy véli, a szocialisták éppen azért félnek a nagyarányú Fidesz-győzelemtől, mert a mentelmi jog felfüggesztéséhez kétharmados többségre van szükség a parlamentben. Orbán Viktor a polgári-nemzeti oldal számára azt javasolta, legyenek állandó készenlétben, mert - mint fogalmazott - bármelyik alkalommal érkezhet a hír, hogy megnyílt az út az új választások előtt. Véleménye szerint most úgy tűnik, a változásnak három fontos állomása van: az elmúlt évi szociális népszavazás, a júniusi európai parlamenti választás és a következő országgyűlési választás.

vehir.hu

További cikkek

Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket
Megnyitották a balatonfüredi borheteket, a rendezvényen a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos támogatási csomagot jelentett be Nagy István agrárminiszter.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
Az első utcazenész már megérkezett
Az első utcazenész már megérkezett
Elkészült Kolodko Mihály gerilla szobrászművész második, Veszprémbe tervezett miniszobra: az utcazenészt formázó figura a Kossuth utca alján kapott helyet.
Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Az elmúlt pár napban megnövekedett Veszprém megyében a koronavírusos fertőzések száma. Az aggasztó adatok kapcsán Porga Gyula polgármester közösségi oldalán keresztül szólt a veszprémiekhez.
Soron kívül vizsgálja át az összes járművét a V-Busz
Soron kívül vizsgálja át az összes járművét a V-Busz
A tegnapi tűzeset kapcsán a társaság közleményben jelezte, hogy belső vizsgálatot rendelt el, valamint soron kívül átvizsgálják az összes járművet.
2020. augusztus 9. // Emőd névnap