2021. május 9.
//
Gergely névnap

A jövőben elektromos bér-robogó rendszer is megjelenhet Veszprémben

2017. szeptember 20. 4:31
VIDEÓ - Az elektro-mobilitás jegyében a budapesti BuBi-hoz hasonló közösségi közlekedési rendszer beindításán gondolkozik a VKSZ Zrt., de a saját járműparkját is elektromos járművekkel bővítheti. A próbaüzem 2018-ban kezdődhet.

A városi önkormányzat egyik kiemelt célja, hogy a megújuló energiaforrások növelésével élhetőbb környezetet varázsoljon Veszprémbe, ennek érdekében több programot és intézkedési tervet is indított. Az ezzel kapcsolatos 2011-es Klímastratégia európai Klímasztár díjat nyert az Európai Klímaszövetségtől.

A tervek között az is szerepel, hogy 2026-ra 25%-kal csökkenjen a város szén-dioxid kibocsátása (évi 400 tonnáról 300 tonnára), valamint szeretnék elérni azt is, hogy a város energiaszükségletének 20%-a a helyben megtermelt megújuló energiaforrásokból származzon.

Ezekhez kapcsolódva a közelmúltban már több elektromos töltőállomást is üzembe helyeztek a VKSZ Zrt. szakemberei Veszprémben, kedd délelőtt pedig az új partnerével, a Virgo Systems-szel karöltve egy új töltőhálózati rendszert és egy elektromos meghajtású robogót mutatott be a Bagolyvár utcai parkolóházban. Utóbbi akár a jövő közösségi közlekedésében, vagy a cég járműparkjában is megjelenhet:

Brányi Mária alpolgármester szerint az elektromos bér-robogó rendszer elterjedése hozzájárulhatna egy mobilabb és magasabb szintű veszprémi életszínvonalhoz, valamint a klímastratégia célkitűzéseihez is.

„Remélem, hogy az újragondolt városi közösségi közlekedés részévé tudjuk tenni a rendszert. Csak akkor tudunk korszerű közösségi közlekedésben gondolkozni, ha a mai kor emberét meg tudjuk szólítani ”

- mondta.

Ge. Á.
Szalai Csaba

További cikkek

Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Külső szolgáltatóra bíznák a helyi járatos közlekedést a független képviselők
Nem tartható tovább a jelenlegi állapot – jelentette ki Kovács Rajmund független önkormányzati és Varga-Damm Andrea független parlamenti képviselő szombaton a V-Busszal kapcsolatos sajtótájékoztatójukon.
Május 1-jétől a visszaáll az első ajtós felszállási rend a Volánbusznál
Május 1-jétől a visszaáll az első ajtós felszállási rend a Volánbusznál
A Volánbusz járatain szombattól ismét lehet jegyet vásárolni a buszvezetőktől, visszaáll a fedélzeti jegyértékesítés és az első ajtós felszállási rend - közölte a társaság.
Dolce Vita egy Vespa nyergén Veszprémben is
Dolce Vita egy Vespa nyergén Veszprémben is
Harmincnál is több Vespás gurult végig Veszprémen szombaton kora délután. Az olasz robogómárka veszprémi rajongói körének ez volt az első látványosabb megmozdulása, a jövőben azonban további közös gurulásokat terveznek még.
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
Áprilisban jegy és bérlet nélkül utazhatnak az alsósok a helyközi járatokon
A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának részeként április 19-én az általános iskolák alsó tagozatos tanulói számára újraindul a jelenléti oktatás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján a kisiskolások a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben.