2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Kevés a parkoló a vasútállomáson?

Egyik olvasónk jelezte, hogy a vasútállomáson kevés a lehetőség a parkolásra, és arra kért minket, hogy járjunk utána ennek a problémának.

Megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályát, ahol azt a választ kaptuk, hogy információik szerint az állomás előtti aszfaltburkolatos területet jelenleg is parkolóként használják.

A társaság a parkoló üzemeltetését a későbbiek folyamán sem tervezi, így javasolták az illetékes önkormányzat megkeresését az ügyben, hogy milyen fejlesztési koncepcióval rendelkeznek ezzel a területtel kapcsolatban.

Az önkormányzat részéről a jelenlegi helyzetről Öveges Bálint, a Városüzemeltetési Iroda csoportvezetője nyilatkozott nekünk:

"A vasútállomás területén több mint 50 személygépjármű számára biztosított parkolóhely, ez az esetek többségében elegendő a parkolási igények kielégítésére. Jelenleg a vasútállomásra vezető út és a vasútállomás épülete előtti terület a Magyar Állam tulajdonában van, így annak kezelését a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi. Tekintettel arra, hogy a város rendelkezik az egész területet érintő fejlesztési koncepcióval, annak megvalósításáig már nem tervezünk parkoló bővítést."

Az önkormányzat közlekedés-fejlesztési koncepciójáról bővebben is lehet olvasni a veszprem.hu oldalon, az Önkormányzat menüpontban, a Stratégiák, programok fül alatt. A város célja olyan közlekedési hálózat kialakítása, amely egyrészt megfelelően csatlakozik a szállítási infrastruktúrához, figyelembe veszi a lakosság igényeit, és a környezeti fenntarthatóságot is szolgálja a belváros zaj-és porterhelésének csökkentésével.

Ezen szempontok alapján készült el az önkormányzat megrendelésére az a tanulmány, mely a XXI. század igényeihez igazodva újragondolja a város teljes közösségi közlekedési hálózatát, forgalmi kialakítását, mobilitását.

A tanulmány az alábbi linken érhető el.