Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Futóversennyel kezdődött az autómentes nap

2017. szeptember 22. 9:41
A verseny az Óváros térről indult péntek reggel 9 órakor.

A versenyre idén 400 iskolás jelentkezett, akik értékes nyereményekért, köztük kézilabdameccs jegyekért küzdöttek. A verseny végállomása a Stadion volt.

Az autómentes nap jegyében színes programmal készültek a szervezők. A Wartha Vince utca Stadion parkoló és a Stadion utca közötti szakaszát lezárták az autóforgalom elől, itt különböző sport- és ügyességi programok, bemutatók, vetélkedők várták az érdeklődőket, többek között floorball pálya, ügyességi foci- és kézipálya, kötélhúzás, atlétikai ügyességi versenyek.

A Veszprémi Rendőrkapitányság Városi Baleset-megelőzés bizottsága szervezésében kerékpáros pálya és gokart várta a résztvevőket, valamint a KRESZ volt a főszerepben, a bátrak egészségügyi tesztlappal is felmérhették tudásukat. A Magyar Honvédség szervezésében katonai akadályversenyt is rendeztek.

Az európai autómentes napot 1998 óta tartják meg, minden évben szeptember 22-én, hogy felhívják a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti problémákra, a közlekedési mód felelősségteljes megválasztására, a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

Galéria
Gyermek futóverseny az Autómentes Napon
Tokos Bianka
Kovács Bálint
további cikkek
Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak A magyar kormány legújabb fiatalokat támogató intézkedése szeptember 1-től lépérvénybe. 2024. március 14. 12:35 A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok fiatalok A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok Idén ősszel elfogadták Veszprém új ifjúsági koncepcióját, ami többek közt abban is kitűnik a hasonló dokumentumok közül, hogy megalkotásában több olyan helyi fiatal is részt vett, akik még a tizennyolcadik életévüket sem töltötték be. Meglepetést pedig bőven okoztak, amikor a közös munka zajlott. Ezekről is kérdeztük dr. Hegedűs Barbara alpolgármestert, aki végig ott volt a koncepció megalkotásánál. 2023. december 18. 16:30 Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Újabb veszprémi politikus neve jelent meg az országos politikában. Halmay Gábor, a Dózsaváros és a Jeruzsálemhegy egyik önkormányzati képviselője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ügyvezető alelnöke lett. Azt mondja, a konzervatív beállítottságú fiataloknak számos személyes támadással kell szembenézniük, de van egy nagy különbség liberális társaikhoz képes. Vajon mennyire trendi a fiatalok körében konzervatívnak lenni? Mi lesz a lázadó énjükkel ebben a politikai szervezetben? Ezekről is beszélgettünk. 2023. december 6. 12:07 Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém fiatalok Támogatja és visszavárja a fiatalokat Veszprém Öt olyan fiatal részesült a város ösztöndíjában, akiket állandó lakhelyük Veszprémhez köti, de jelenleg egyetemi tanulmányaikat nem itt végzik. 2023. november 19. 15:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.