Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Fidelitas szerint Kész Zoltánnak tisztáznia kell magát a Czeglédy-ügyben

2017. szeptember 22. 16:48
A Fidesz társszervezete szerint elképzelhető, hogy Veszprém országgyűlési képviselőjének köze lehet a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabához.

A Fidelitas Veszprémi Szervezete péntek délután sajtótájékoztató keretében szólította fel Kész Zoltánt, tisztázza magát a Czeglédy-ügyben. Bóka Bence, a Fidelitas helyi elnöke, és Ihász Norbert alelnök szerint fontos lenne, hogy a képviselő elmondja: pontosan milyen kapcsolatban áll az előzetes letartóztatásban lévő, bűnszövetkezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabával. Továbbá azt is tisztáznák, hogy Kész Zoltán érintett-e bármilyen szinten a diákok ezreit megkárosító iskolaszövetkezet hálózatban?

Bóka Bence és Ihász NorbertBóka Bence és Ihász Norbert

A Fidelitas szerint Czeglédy Csaba, az MSZP ügyvédje valószínűsíthetően Kész Zoltán kampányában is részt vett 2015-ben. Úgy vélik, a telefonos kampányt és a választás napján mozgósított busznyi szombathelyi aktivistát is ő irányította.

Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédjének bűnszövetkezetben 3 milliárd forintot meghaladó összegre elkövetett költségvetési csalás miatt folyamatban lévő büntető ügyében egyre több a Veszprém megyei szál. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő 14 gyanúsított közül többen a megyéből származnak. A Pesti Srácok múlt héten írt Czeglédy Csaba hálózatában érintett cégek veszprémi kötődéseiről. Az ügy az utóbbi idők egyik legnagyobb korrupciós ügye, amelyben fiatalkorú diákok az áldozatok.

A Fidelitas a térségben élő diákok védelmében elvárja, hogy Kész Zoltán, aki maga is pedagógus, álljon a nyilvánosság elé, és válaszoljon arra, hogy milyen kapcsolatban áll Czeglédy Csabával, és részt vett-e bármilyen formában az iskolaszervezet kiépítésében, működtetésében, vagy akár a diákok toborzásában. A Fidelitas szeretné megtudni azt is, hogy Kész Zoltán tudott-e Czeglédy és társai által egy évtizede folyó gyanús ügyleteiről, és ha igen, jelentette-e azt a hatóságoknak?

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. ma 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára választás 2024 Veszprémi politikus is felkerült a Fidesz-KDNP EP-listájára Kiderült, hogy a kormánypártok mely politikusai szerepelnek majd a listán a június 9-ei európai parlamenti választásokon. A listavezető Deutsch Tamás, a huszonegy fő között pedig egy veszprémi politikus is van. 2024. április 11. 14:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.