2018. július 15., vasárnap
Henrik névnap

A Fidelitas szerint Kész Zoltánnak tisztáznia kell magát a Czeglédy-ügyben

A Fidesz társszervezete szerint elképzelhető, hogy Veszprém országgyűlési képviselőjének köze lehet a költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabához.

A Fidelitas Veszprémi Szervezete péntek délután sajtótájékoztató keretében szólította fel Kész Zoltánt, tisztázza magát a Czeglédy-ügyben. Bóka Bence, a Fidelitas helyi elnöke, és Ihász Norbert alelnök szerint fontos lenne, hogy a képviselő elmondja: pontosan milyen kapcsolatban áll az előzetes letartóztatásban lévő, bűnszövetkezetben különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csabával. Továbbá azt is tisztáznák, hogy Kész Zoltán érintett-e bármilyen szinten a diákok ezreit megkárosító iskolaszövetkezet hálózatban?

Bóka Bence és Ihász NorbertBóka Bence és Ihász Norbert

A Fidelitas szerint Czeglédy Csaba, az MSZP ügyvédje valószínűsíthetően Kész Zoltán kampányában is részt vett 2015-ben. Úgy vélik, a telefonos kampányt és a választás napján mozgósított busznyi szombathelyi aktivistát is ő irányította.

Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédjének bűnszövetkezetben 3 milliárd forintot meghaladó összegre elkövetett költségvetési csalás miatt folyamatban lévő büntető ügyében egyre több a Veszprém megyei szál. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő 14 gyanúsított közül többen a megyéből származnak. A Pesti Srácok múlt héten írt Czeglédy Csaba hálózatában érintett cégek veszprémi kötődéseiről. Az ügy az utóbbi idők egyik legnagyobb korrupciós ügye, amelyben fiatalkorú diákok az áldozatok.

A Fidelitas a térségben élő diákok védelmében elvárja, hogy Kész Zoltán, aki maga is pedagógus, álljon a nyilvánosság elé, és válaszoljon arra, hogy milyen kapcsolatban áll Czeglédy Csabával, és részt vett-e bármilyen formában az iskolaszervezet kiépítésében, működtetésében, vagy akár a diákok toborzásában. A Fidelitas szeretné megtudni azt is, hogy Kész Zoltán tudott-e Czeglédy és társai által egy évtizede folyó gyanús ügyleteiről, és ha igen, jelentette-e azt a hatóságoknak?