2021. október 16.
//
Gál névnap

Czaun János elássa a csatabárdot / Katanics Sándor hajlandó elfogadni a bocsánatkérést

2009. május 13. 10:09
Ugyanolyan fórumon, mint április 30-án, sajtótájékoztatón jelentette be bocsánatkérését Veszprém alpolgármestere.

A mai nap során megvizsgáltam a jegyzőkönyvet – mondta Czaun János –, és meghallgattam az április 30-i közgyűlésen készült hangfelvételt is. Mivel a hangrögzítő berendezés csak bekapcsolt állapotban képes felvenni, így nem is szerepelhet a felvételen semmi, amit nem kifejezetten a mikrofonba mondanak.

Ebből arra a megállapításra jutottam, hogy nem bizonyítható Katanics Sándor általam idézett mondata, így nem tehetek mást, mint megkövetem képviselő urat. Egyben bocsánatot kérek, ha esetleg bárkit is megbántottam ezzel az üggyel kapcsolatban.

Ezzel részemről le van zárva ez a dolog, remélem, Katanics Sándor is így gondolja. Viszont ennél egy kicsit tovább is megyek. Szeretném, ha az az országos politikai hisztéria, ami nap mint nap látható, hallható, olvasható a médiában, elkerülné Veszprémet, így a béke jeleként meghívom Katanics Sándort egy ebédre holnap délben, a gyulafirátóti ***** étterembe, ahol is a politikai ellentéteket félretéve Veszprém városát, illetve képviselői körzetüket érintő lényeges dolgokról tudunk beszélgetni.

A vehir.hu telefonon felkereste Katanics Sándor képviselőt is, aki elmondta, hogy Czaun János még nem kereste őt fel telefonon. Hozzátette: furcsállja, hogy erre miért nem korábban, pénteken került sor, amikor még képviselőtársa kitartott állítása mellett. Elmondta azt is, hogy annak ellenére, hogy az ominózus április 30-i közgyűlést követően a sajtó munkatársai (miután a környezetében ülőket, továbbá a jegyzőt is megkérdezték) meggyőződhettek afelől, hogy nem tett ilyen kijelentést („le vannak sz..va”), ma mégis megpróbálja Czaun János sajtónyilatkozatával azt sugallni, hogy csak a be nem kapcsolt mikrofon miatt nem volt hallható a mondat.
Mindezek ellenére – mint azt Katanics Sándor a vehir.hu-nak elmondta –, hajlandó a bocsánatkérést elfogadni, a megbékélés és a város érdekében hajlandó leülni Czaun János képviselővel egy négyszemközti megbeszélésre. Annál is inkább, mivel igen szerencsétlen dolog, ha képviselő képviselőt perel.

Zatkalik András

További cikkek

Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász
Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász
A segítségre szorulók október 18-tól a Haszkovó úti lakótelepen kereshetik a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársait.
Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Veszprémből indult útjára a Középiskolai MTA Alumni Program
Freund Tamás, neurobiológus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke hívta életre azt az alumni programot, amelynek több célja közül az egyik, hogy népszerűsítse a tudományos gondolkodást és pályát a fiatalok körében. A Lovassy László Gimnázium egykori tanulójaként a nemzetközileg is elismert tudós a saját alumni intézményében, Veszprémben indította útjára ezt a kezdeményezését pénteken.
Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak
Biztonságosabban kerékpározhatnak a királyszentistvániak
Felavatták a Királyszentistvánt Litérrel összekötő kerékpárutat péntek délelőtt.
Új lendületet kapott a Cholnoky városrész közössége
Új lendületet kapott a Cholnoky városrész közössége
Ismét ülésezett a 2019-ben életre hívott Cholnoky-kerekasztal, amelynek vendége is volt Navracsics Tibor személyében. A találkozón a kormánybiztos beszámolt az Európa Kulturális Fővárosa Program legfrissebb eredményeiről és várható eseményeiről, mellette pedig a városrész közeljövőben tervezett programjairól és fejlesztéseiről is tárgyaltak a résztvevők.
Bölcsőde épül Balatonalmádiban
Bölcsőde épül Balatonalmádiban
A 66 fő ellátására alkalmas intézményt várhatólag jövő tavasszal adhatják át.