2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Gyalogátkelőhelyet és körforgalmat szeretne a Jobbik Gyulafirátót bevezető szakaszára

Évek óta problémát okoz a gyalogos átkelés Gyulafirátót bevezető szakaszának két buszmegállója között, ahol az autósok gyakorlatilag korlátozás nélkül száguldanak. A Jobbik veszprémi szervezete ezért aláírásgyűjtésbe kezd, hogy a forgalmi helyzet átalakításával segítsék a lakosokat.

Az ügy kapcsán Varga-Damm Andrea, a Jobbik veszprémi országgyűlési képviselőjelöltje tartott sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt, aki elmondta: rengeteg lakó kereste meg őt a problémával, amelyet az okoz, hogy a falu Veszprém felőli bevezető szakaszán nincsen gyalogátkelő, és bár közigazgatásilag a terület Gyulafirátóthoz tartozik, a falutábla csak jó pár száz méterrel beljebb található. Mivel sebességet korlátozó tábla sincsen elhelyezve itt – ráadásul Veszprém felől érkezve épp a falu előtt oldja fel a 60 km/h-s korlátozást egy tábla –, az autósok akár 90 km/h-val is közlekednek.

Különösen ebből az oldali buszmegállóból nehéz átkelni gyalogKülönösen ebből az oldali buszmegállóból nehéz átkelni gyalog

A Jobbik ezért a mai napon aláírásgyűjtésbe kezdett, amivel azt szeretnék elérni, hogy a falutáblát mindkét oldalon helyezzék át a település tényleges határára, a megállók között fessenek fel egy zebrát, a falu előtt pedig lassításra kényszerítő mezőket vagy fekvőrendőrt, a későbbiekben pedig akár egy körforgalmat építsenek ki. Utóbbit az is indokolná, hogy az itt található négyes kereszteződésből csúcsforgalom idején csak hosszas várakozás után lehet kikanyarodni.

Varga-Damm Andrea hozzátette, bízik benne, hogy az üggyel sikerül eljutniuk a veszprémi vezetőkhöz, akik – ahogy hasonló helyzetekben tették –, intézkednek a helyzet megoldásáért.