Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

'Az Utcazene az elmúlt három évben találta meg az igazi arcát'

2017. szeptember 23. 11:18
Most, hogy hivatalosan is véget ért a nyár és elcsendesedtek az utcák Muraközy Péterrel az Utcazene főszervezőjével beszélgetünk az idei fesztivál tapasztalatairól és a jövőbeli terveiről.

Mikor van a fordulópont a fesztiválok életében, amikor nem visszafele néz egy szervező, és a tapasztalatokat gyűjti egy papírra, hanem a jövő tervezgetésével foglalatoskodik?

Ilyen pillanat talán nem annyira érhető tetten, de az kétségtelen, hogy míg a mögöttünk álló rendezvény lepapírozása folyik, az elszámolások határozzák meg a mindennapokat addig nehezebben gondolunk arra, milyen színű legyen a következő plakát. Ugyanakkor természetesen a legfontosabb elem, a zene és a zenekarok keresgélése, kiválogatása és megkeresése folyamatos, hiszen például sok olyan előadót tudunk már most, akinek az idei dátum esetleg nem volt megfelelő, de 2018. júliusát már bevéste a naptárába. Vagy olyat, akit idén egy másik rendezvényen fedeztünk fel magunknak, és esetleg már ott a helyszínen felvettük vele a kapcsolatot.

Ezek szerint ez egy hosszú és soha végetnemérő folyamat! Volt-e olyan eleme az idei rendezvénynek, amelyről már közben tudták, hogy na, ezt jövőre biztos nem fogják megismételni vagy pont ellenkezőleg, kihagyhatatlan újításnak bizonyult?

Igen! Az biztos, hogy az óriáskerék többet nem jön Veszprémbe, ha rajtunk múlik. Idén is csak a nagy érdeklődés miatt adtuk be a derekunkat. Mi alapvetően szeretünk folyamatosan megújulni és egy geget csak egyszer elsütni, de ez természetesen csak a kísérő momentumokra igaz. Azt szoktuk mondani, hogy az Utcazene az elmúlt három évben találta meg az igazi arcát. Mostanra sikerült felállítanunk azt a programstruktúrát, ami ezt a minden várakozást felülmúló sikert is eredményezi. Ideális méretű és mennyiségű színpadot sikerült kikísérleteznünk, egyensúlyban tartva a művészek érdekeit, kívánságait, és a fesztivál alapvetését, az emberközeliséget. Idén óriási szerencsénk is volt, hiszen egytől egyig olyan fellépőket tudunk idecsábítani, akik kiváló muzsikusok, és egyben alázatos és nagyon kedves emberek. Nem volt olyan fellépő az 51-ből, akit megbántunk volna, hogy idehívtunk. Egy szó mint száz azt gondoljuk, nagyon jó úton járunk, és szerencsére egyszerre élvezzük a látogatók, a fellépők, a támogatók és a városvezetés bizalmát is.

Sokáig lehetett arról hallani, hogy bizonytalan az Utcazene jövője, egyik évről a másikra élnek. Az előbb elhangzottak alapján talán kicsit megnyugodhatunk, hogy jövőre ugyanekkor ugyanitt?

Nem szeretek semmit elkiabálni, de az szerencsére mostanra kialakult egy támogatói kör, akik azonosulni tudnak azzal az értékrenddel és üzenettel, amit képviselünk, így évről évre kitartanak mellettünk. Nekik innen is köszönjük a bizalmat és a támogatást, hiszen bár közhelyszerű, de nélkülük tényleg nem valósulhatna meg a rendezvény. Külön szeretném kiemelni az OTP, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. és az MVM támogatását, hiszen ezek a cégek így együtt a költségvetésünk majd’ felét biztosítják számunkra.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.