Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Felújított balatoni lakóépület nyerte az Év háza díjat

2017. október 2. 15:59 // Forrás: mti
Dénes György építész vehette át hétfőn egy tervei alapján felújított balatonhenyei lakóépületért az Év háza díjat.

Az Év háza pályázat ünnepélyes díjátadója hagyományosan az építészet világnapja nyitóeseménye - közölték a szervezők az MTI-vel.

"A tervező tisztelettel kezeli az épített örökség értékeit, de a kötöttségeken belül merészen alakítja a mai kor igényeinek megfelelően az épületet, megteremtve ezzel a régi és az új egyensúlyát. Homlokzatképzése, a belső terek alakítása és berendezése példaértékű, kiváló példája a megtartva megújítás gondolatiságának" - mondta méltató beszédében az idén legjobbnak ítélt házról Dévényi Sándor, a zsűri elnöke.

Idén 24 épületet neveztek a versenyre, amelyen a fődíj mellett öt különdíjat is kiosztottak. A Magyar Építész Kamara elismerését Hőnich Richárd vehette át soproni családi házának tervezéséért, a Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját pedig Papp László kapta, egy kapuvári családi ház terveiért. A Hella Árnyékolástechnikai Kft. esztétika különdíját Kovács Csaba nyerte egy budapesti család ház felújításáért, a Xella Magyarország Kft. környezetbarát ház különdíját pedig a Minusplus Generáltervező Kft. három munkatársa, Alexa Zsolt, Rabb Donát és Schreck Ákos érdemelte ki egy leányfalui nyaraló tervezéséért. Az Internorm Ablak Kft. különdíját Benczúr László kapta egy budapesti családi ház tervéért.

A zsűri elnöke idén negyedik alkalommal Dévényi Sándor építész, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke volt, a társelnökök Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke, Krizsán András, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke és Szoják Balázs építész, az Év háza díj kurátora voltak. A zsűriben részt vett továbbá Tóth Balázs, az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője, valamint Tóth Elek, a BME docense, és a tavaly Ybl Miklós-díjjal kitüntetett Lantay Attila és Viszlai József építészek is.

vehir.hu
további cikkek
Négy év után ismét elrajtol a Balaton Szupermaraton futás Négy év után ismét elrajtol a Balaton Szupermaraton Három év kényszerszünet után csütörtöktől vasárnapig ismét sor kerül a Balaton Szupermaratonra, amelyre 386 településről és 17 országból érkezett eddig nevezés. 2024. március 20. 19:52 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Minden úszó sikerrel teljesítette az általa vállalt távot a téli Balaton-átúszáson szabadidősport Minden úszó sikerrel teljesítette az általa vállalt távot a téli Balaton-átúszáson Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő téli Balaton-átúszás idei megmérettetésén három plusz egy távon is elindulhattak a versenyzők. 2024. március 2. 21:11 Szombaton téli Balaton-átúszás negyedik alkalommal szabadidősport Szombaton téli Balaton-átúszás negyedik alkalommal Szombaton negyedik alkalommal rendezik meg a téli Balaton-átúszást, amelynek központja a Tihanyrév lesz. 2024. március 1. 12:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.