2018. július 15., vasárnap
Henrik névnap

A Jobbik szerint Simicska tőlük független

Nem kívánják kommentálni a milliárdos plakátfestős akcióját, hisz mint mondják, nincs közük hozzá. Ez azért nem teljesen van így.

Simicska Lajos hétfő éjjel saját kezűleg graffitizte fel Veszprémben öt saját, üresen álló plakáthelyére azt a híres mondatot, amit Orbán Viktorral való szakításakor mondott.

Fotó: Helyi VálaszFotó: Helyi Válasz

Az ügyben kerestük a Jobbikot, hogy miként kommentálják az esetet. Galambos István, a párt megyei elnöke a Vehir.hu-nak azt nyilatkozta, hogy

„Simicska Lajos egy, a Jobbiktól teljesen független, szuverén személy, aki a saját plakáthelyeivel azt csinál, amit akar, a Jobbik ebbe nem szól bele, és nem is kommentálja azt.”

Azért megdöbbentő a Jobbik válasza, hiszen a politikai élet számára egyértelmű, hogy a közelmúltban Simicska Lajos és a Jobbik egymásra talált. Nem véletlen, hogy a milliárdos vállalkozó közel ezer plakáthelyet adott át korábban a Jobbiknak. Az üzletember idén még azt is kijelentette, hogy minden szimpátiája a Jobbiké. Ezek után Simicskát független vállalkozónak minősíteni politikai tájékozatlanság, vagy tudatos memóriavesztés. Bármelyik esetben komoly emberi és politikai hitelvesztést jelent ez a Jobbiknak.

Varga-Damm Andreát, a választókerület jobbikos képviselő-jelöltjét is megkerestük, hogy mondja el a véleményét az ügyről. Azt a Varga-Damm Andreát, aki mellszélességgel vállalta baráti kapcsolattartását Simicska Lajossal akkor, amikor baráti hangulatban nézték kézilabda meccset tavasszal a VIP páholyban. A közmédiának a politikus néhány napja azt is lenyilatkozta, hogy Simicska Lajos szíve-joga szerint támogathatja a pártot.

Simicska a jobbikos Varga-Damm Andreával nézett kézimeccset tavasszal. Fotó: Fuszek Gábor/Blikk

Egyes információk szerint a veszprémi jelölt a kapcsolattartó a vállalkozó és a pártelnök, Vona Gábor között. Van olyan, aki úgy véli, Varga-Damm Andrea a baráti viszonyom túl jogtanácsosa is Simicska Lajosnak. Ha ez így van, kíváncsiak vagyunk arra, ebben az esetben, mit tanácsolna ügyfelének.