Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Satchmo Könyve

2017. október 5. 11:17
Dixieland séta a spirituálé mesés világában 2017.10.12. | csütörtök | 19:00 | Hangvilla

A XX. századi és az egyetemes zenetörténet egyik vitathatatlanul legjelentősebb alakja a világszerte ismert és a mai napig közkedvelt Louis Armstrong, a nagy Satchmo. Milliók rajongják utánozhatatlan énekhangját és összetéveszthetetlen trombitajátékát, a különböző videó megosztó portálokon tömegek csodálják karizmatikus egyéniségét napjainkban is.
Megszámlálhatatlan felvétele mellett nem kisebb Louis Armstrong öröksége, mint hogy egy fantasztikus műfajt tett világszerte ismertté, népszerűvé és elismertté, legfőképpen általa vált a modern popkultúra szerves részévé a new orleans – i jazz.
A legismertebb és leginkább közkedvelt jazz-, film-, sőt popslágerei mellett azonban akad egy talán nem olyan széles körben ismert, de mégis lebilincselő lemeze, amely méltóképpen ünnepli a jazz egyik korai műfaját, a spirituálét.
Az 1958 – ban, a Sy Oliver Choir nevű fantasztikus kórus közreműködésével rögzített Louis and the Good Book című album (mely egyebek mellett olyan közismert slágereket tartalmaz, mint a Down by the riverside, a Go down Moses, a Sometimes I feel like a motherless child vagy a Swing low sweet chariot) nagyszerűsége – túl
a spirituálé műfajának elsöprő népszerűségén – az egyszerűségében, a közérthetőségében rejlik. Nem kell jazzrajongónak lenni ahhoz, hogy felhőtlen szórakozást nyújtson mindenkinek.

A Magyarországon a tradicionális jazz - t legstílusosabban játszó, másfél évtizede sikeresen működő Mardi Gras Jazz Band ebbe a varázslatos világba kalauzolja el a közönséget olyan közismert, kiváló énekes – színművészek segítségével, akik a leghitelesebben tolmácsolhatják a spirituálé műfajának minden szépségét.

KÖZREMŰKÖDŐK:
Koós Réka Junior Lyra – díjas színművész, énekesnő
Tunyogi Bernadett EMeRTon – díjas színművész, énekesnő
Fejes Szandra színész, énekes
Jancsó Dóra színész, énekes
Ágoston Máté színész, énekes
P. Petőcz András színész, énekes

ZENEKAR: Mardi Gras Jazz Band
P. Petőcz András klarinét, zenekarvezető
Bacsa Zoltán trombita
Fajszi Csanád harsona
Dr. Dorogi Ákos zongora
Csikós Miklós nagybőgő
Szabó Attila gitár
Adamecz József dob

Jegyár: 2.500,- Ft.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.