2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Táblákkal jelölik a Pannonhalma-Balatonfüred kerékpáros túraútvonalat

Megkezdődött a turisztikai kerékpárutak kitáblázása, az új, egységes arculatú táblák elsőként a Pannonhalma-Balatonfüred szakaszokon jelennek meg.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint az NFM 2017-ben 350 millió forint hazai forrást biztosít a kiemelt fontosságú turisztikai kerékpárutak kitáblázására. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kisforgalmú országos és önkormányzati utakon, erdei utakon és árvízvédelmi töltéseken helyez el útirányjelző és információs táblákat.

MTI-fotóMTI-fotó

A 2017-es forrás hét kiemelt turisztikai kerékpárút kitáblázásának költségeit fedezi a Fertőd-Keszthely, a Pannonhalma-Veszprém-Balatonfüred, a Nagykanizsa-Szepetnek-Semjénháza-Murakeresztúr, az Eger-Mezőkövesd-Poroszló, a Tokaj-Mád-Sárospatak, a Dunaföldvár-Kecskemét- Békés szakaszokon és az EuroVelo11 kritikus szakaszain, mintegy 900 kilométeren.

Nemes Nagy Tibor, Porga Gyula és Révész MáriuszNemes Nagy Tibor, Porga Gyula és Révész Máriusz

A munkálatok útirányjelzők kihelyezésével kezdődtek meg Pannonhalma és Balatonfüred között 110 kilométeren, Fertőd és Keszthely között pedig 126 kilométeren összesen 73 millió forintból. 2020-ig mintegy 70 milliárd forint uniós és 36 milliárd forint magyar forrás áll rendelkezésre hivatásforgalmi és turisztikai célú kerékpárutak és a kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére.

Az útvonalon együtt kerekezett Nemes Nagy Tibor, a Magyar Közút Nzrt. vezérigazgatója és Révész Máriusz kormánybiztos, akiket kísérőikkel együtt Porga Gyula polgármester fogadott Veszprémben szombat délután a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.