2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Lopott áruval buktak le a kábítószer-kereskedők

  • kék fény
  • 2017.10.11
    10:06
  • Balatonfüred Rendőrkapitányság
Egy lopás miatt indult nyomozásban derítették fel a kábítószer-kereskedőket a balatonfüredi rendőrök.  

Egy balatonfüredi lopás feltételezett elkövetőjénél tartottak házkutatást a rendőrök október 5-én, aki a gyanú szerint társaival több mint hatszázezer forint értékben lopott el egy étteremből ipari mikrohullámú sütőt és evőeszközöket. A 19 éves K. Milán Máté balatonfüredi lakásán azonban kábítószer fogyasztásra utaló eszközöket és kábítószergyanús zöld növényi anyagmaradványt is találtak, amiket lefoglaltak. A nyomozók a férfi lopásban részt vevő két társa otthonában is hasonló anyagokat és eszközöket találtak, ezért mindhármukat lopás bűntett és kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a helyi rendőrkapitányságon. Az étteremből ellopott értékeket a rendőrök még aznap hiánytalanul megtalálták és lefoglalták.

Az eljárás során a nyomozóknak rövid időn belül sikerült feltérképezni azokat a személyeket, akiktől a balatonfüredi kereskedők beszerezhették a kábítószert. Veszprémben fogták el, majd hallgattak ki gyanúsítottként 2017. október 5. és október 9. között három veszprémi férfit és egy 17 éves fiút kábítószer-kereskedelem bűntett, további két embert kábítószer birtoklása vétség és egy olaszfalui lakost kábítószer fogyasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök a 25 éves veszprémi J. Péter lakásán tartott házkutatás során kábítószergyanús növényi törmeléket, kémcsőben, tasakban tárolt kábítószergyanús növényi magokat és élő növényeket, valamint a kereskedelmükhöz használatos eszközöket és több mint százezer forint készpénzt is találtak és lefoglaltak. A nyomozás során beszerzett előzetes szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek.

A balatonfüredi nyomozók - őrizetbe vétele mellett - előterjesztést tettek J. Péter előzetes letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság 2017. október 9-én elrendelt.