2018. május 26., szombat
Fülöp névnap

Hinták, apák, szerelmek - ifjúsági zenés játék a Pannon Várszínházban

  • színház
  • 2017.10.13
    12:05
  • kép: pannonvarszinhaz.hu
Október 17-én kedden 17:00 órakor mutatják be Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés játékát a Pannon Várszínházban.

A darab sajtótájékoztatóján Grecsó Krisztián hangsúlyozta, izgalmas volt számára látni, ahogy az írott karakterekből valódi emberek születtek a színpadon. Kiemelte, a nézők egyszerre láthatnak megrázó, humoros, pezsgő előadást.

A két szereplőnek, a Blankát alakító Kárpáti Barbarának és a Danit megformáló Lenchés Mártonnak azért sincs könnyű dolga, mert több karaktert kell eljátszaniuk, a darabban óriásiak a kitérők, a szereplők saját szüleik lesznek, majd visszatérnek önmagukhoz. A két fiatalt egy banális élethelyzet, egy autostop-szituáció sodorja egymás közelébe, a kezdetektől érzik, hogy sorsuk össze van kötve. A színpadi dialógusokat pedig kiegészíti a folyamatos mozgás a színpadon.

A karakterekből mindenki magára ismerhet, aki most fiatal, és aki már volt fiatal, éppen ezért minden korosztálynak ajánlott. A mű olyan konfliktusokat idéz fel, amelyek szinte mindenkinek ismerősek lehetnek: a generációs problémák, a család, a félcsalád dilemmái kerülnek előtérbe, a sérült gyerekkor elevenedik fel.

Ahogy az ismertetőben olvasható: "A Stop a véletlenek játéka, a kizökkent időé. Egy találkozás története, ahol kifordul sarkából a világ. De legalábbis megváltozik egy lány és egy fiú élete. Sorsuk lesz. Másik."

A dalok több stílusban szólalnak meg, s a dramaturgia, a történések szerves részét képezik. A zenés játék werkfilmje itt tekinthető meg:

Jegyértékesítés: Hangvilla jegypénztár (Veszprém, Brusznyai u. 2.), tel.: +36 88/ 889-182, e-mail: pannonjegy@hangvilla.com