2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Nemzetközi sikerhez segített hozzá egy veszprémi startupot az Input Program

  • Hírek
  • 2017.10.13
    12:02
  • kormany.hu
Harmadik helyezést ért el a winnipegi 26. Global Forumon az a veszprémi startup csapat, akik az Input Program jóvoltából mutathatták be több száz érdeklődő előtt drónalapú raktárkészletkezelő szoftverüket 2017 októberében a kanadai seregszemlén.

Az innovatív, IKT szektorban működő ötletgazdákat, startupokat nemzetközi piacra segítő INPUT Program 2017 júniusában hirdette meg az egyedülálló lehetőséget, hogy egy, a hazai megmérettetést megnyerő csapatot kivisz a Kanadában, Winnipegben megrendezendő Global Forum nemzetközi konferenciára. A Magyarországon legjobbnak bizonyuló Aeriu csapata a kiutazást megelőző két hónapban egy testreszabott, intenzív tréningen vett részt, ahol az INPUT üzletfejlesztési csapata készítette fel őket a versenyre.

Az INPUT Program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárságának felügyelete alatt működik azzal a céllal, hogy a közép-magyarországi régión kívüli, szárnyukat próbálgató ötletgazdáknak átfogó segítséget nyújtson sikeres külföldi piacra lépésük érdekében. Az INPUT területi koordinátor hálózatának szakmai támogatásával a startupok felmérhetik hiányterületeiket, bővíthetik kapcsolati tőkéjüket, megtalálhatják a számukra legideálisabb mentort, befektetőt, és nemzetközi eseményeken, versenyeken vehetnek részt. A program az elmúlt időszakban több mint 150, Budapesten kívüli ötletgazdával, vállalkozással kezdte meg a közös munkát, akik között számos, már növekedési fázisban található startup található.

A veszprémi Aeriu csapata logisztikai folyamatokat automatizál drónok segítségével, ami gyorsítja a munkafázisokat és csökkenti a balesetek kockázatát. A megrendelő cég szükségleteire szabható beállítások, a beszkennelt és azonnal továbbított adatok segítségével pontosabban felmérhetőek a készletek.

A kormány céljainak megfelelően az INPUT az IKT startup, mikro- és kisvállalkozások hatékonyságát, jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni a hazai vállalkozások exporttevékenységének növelésével.