Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Nemzetközi sikerhez segített hozzá egy veszprémi startupot az Input Program

2017. október 13. 12:02 // Forrás: kormany.hu
Harmadik helyezést ért el a winnipegi 26. Global Forumon az a veszprémi startup csapat, akik az Input Program jóvoltából mutathatták be több száz érdeklődő előtt drónalapú raktárkészletkezelő szoftverüket 2017 októberében a kanadai seregszemlén.

Az innovatív, IKT szektorban működő ötletgazdákat, startupokat nemzetközi piacra segítő INPUT Program 2017 júniusában hirdette meg az egyedülálló lehetőséget, hogy egy, a hazai megmérettetést megnyerő csapatot kivisz a Kanadában, Winnipegben megrendezendő Global Forum nemzetközi konferenciára. A Magyarországon legjobbnak bizonyuló Aeriu csapata a kiutazást megelőző két hónapban egy testreszabott, intenzív tréningen vett részt, ahol az INPUT üzletfejlesztési csapata készítette fel őket a versenyre.

Az INPUT Program a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért Felelős Államtitkárságának felügyelete alatt működik azzal a céllal, hogy a közép-magyarországi régión kívüli, szárnyukat próbálgató ötletgazdáknak átfogó segítséget nyújtson sikeres külföldi piacra lépésük érdekében. Az INPUT területi koordinátor hálózatának szakmai támogatásával a startupok felmérhetik hiányterületeiket, bővíthetik kapcsolati tőkéjüket, megtalálhatják a számukra legideálisabb mentort, befektetőt, és nemzetközi eseményeken, versenyeken vehetnek részt. A program az elmúlt időszakban több mint 150, Budapesten kívüli ötletgazdával, vállalkozással kezdte meg a közös munkát, akik között számos, már növekedési fázisban található startup található.

A veszprémi Aeriu csapata logisztikai folyamatokat automatizál drónok segítségével, ami gyorsítja a munkafázisokat és csökkenti a balesetek kockázatát. A megrendelő cég szükségleteire szabható beállítások, a beszkennelt és azonnal továbbított adatok segítségével pontosabban felmérhetőek a készletek.

A kormány céljainak megfelelően az INPUT az IKT startup, mikro- és kisvállalkozások hatékonyságát, jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni a hazai vállalkozások exporttevékenységének növelésével.

vehir.hu
további cikkek
Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Állami kitüntetéseket vettek át a Pannon Egyetem oktatói Az államalapítás ünnepe, augusztus 20-a alkalmából állami kitüntetéseket adtak át a Pannon Egyetem több oktatójának. 2019. szeptember 2. 14:23 Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen Idegennyelvi nyári táborok a Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül pályázatot nyújtott be az EFOP-3.2.14-17 számú „A középfokú oktatásban résztvevő tanulók nyelvtudásának javítása, valamint a sikeres emelt szintű idegennyelvi érettségire való felkészítés biztosításának megvalósítása” tárgyú felhívásra. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az EFOP-3.2.14-17-2017-00003 azonosító számú „Nyelvtanulással a boldogulásért” című pályázatot 330 000 000.- Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A projekt 2018.január 1-jén indult és 2020. december 31-én zárul. 2019. június 25. 13:20 Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen Nyugdíjasok is tanulhatnak az egyetemen A Pannon Egyetem és a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet szabadegyetemet hirdet nyugdíjas korosztály számára Veszprémben. A havi rendszerességű programokon az egyetem, művészet, üzleti élet és kultúra szereplői hétköznapi nyelven adják át tudásukat. 2019. június 19. 12:00 Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Veszprémben is indul a Paks II. Akadémia Paks II. Akadémia néven képzési együttműködés jön létre az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság, azaz a Paks II. Zrt. és hat egyetem között. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. A Pannon Egyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződés aláírására szerdán került sor az intézmény Rektori Nagy Tanácstermében. 2019. május 29. 13:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.