Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Még két hétig tart a Budapest úti forgalomelterelés

2017. október 18. 20:54
Brányi Mária alpolgármester, a 6-os számú választókerület önkormányzati képviselője szerdán délután a körzetet érintő fejlesztésekről tartott választókerületi fórumot a Kossuth iskolában.

Brányi Mária elmondta, a területfejlesztési programon belül uniós forrásfelhasználással készül több utcát érintő csapadék-és csatornafejlesztés. Az előkészítő munkák tavaly kezdődtek. Megvalósulóban van a Budapest út körforgalmához tartozó gerincvezeték kiépítése és korszerűsítése, illetve a Muskátli utcához, Mikszáth utcához, Tulipán utcához és Rózsa utcához tartozó, azokat érintő 50 méteres csatornaszakaszok fejlesztése is, és az egész Balaton utca – itt már a vége felé jár a fejlesztés, sávos úthelyreállítással.

Az uniós fejlesztés csak a közterületi csatornaszakasz kiépítését finanszírozza, nem támogatja a lakossági rákötést a csatornahálózatra. Az uniós fejlesztés feltétele a tudatosság fejlesztése is. Lényege, hogy a csapadékvíz lehetőség szerint helyben maradjon, öntözésre használódjon el, és ne vezessék ki a városi csatornarendszerbe.

2018 elején a Viola utca egy szakaszán, 160 méteres szakaszon fognak csatornát kiépíteni, de előtte 2 vízvezeték nyomócsőt fognak kicserélni. Az önkormányzat saját költségvetéséből a Budapest úti körforgalomtól a Balaton Plázánál lévő körforgalomig egy teljes sávos felújítást fog megvalósítani, emiatt van most a forgalomelterelés, ami várhatóan még két hétig fog tartani. Az Ady Endre utcában gyalogátkelőt fognak kialakítani, ami megkönnyíti az eljutást az iskolához, a piachoz, a belvároshoz. Az érintett területen rendőr is fogja segíteni a forgalom működését.

Brányi Mária beszámolt az idei év önkormányzati költségvetéséből elindított és befejezett fejlesztésekről is. A Kabai utca 2. szám alatt épülő egészségház befejezési határideje az idei év, itt a rendelés 3 háziorvossal és 2 védőnővel indul meg. Megvalósult a Csillag utcai óvoda gyermekmosdójának felújítása, a Vilonya utcai orvosi rendelő nyílászáró- és burkolatcseréje, a Sólyi utca 2. szám alatti lépcső és rámpa hajlásszögének átalakítása, amely megkönnyíti a babakocsival és kerekesszékkel való közlekedést. A tervek szerint az idén megvalósul még az Ady u. 69. előtti buszvárók telepítése is.

Tokos Bianka
Szalai Csaba
további cikkek
KÉSZ fórum: harmóniában Istennel, a hazával és a családdal KÉSZ fórum: harmóniában Istennel, a hazával és a családdal Isten, haza, család – Ezek voltak a hívószavak a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által szervezett fórumnak, aminek Veszprém adott otthont múlt héten, célja pedig, hogy világi témákat dolgozzanak fel keresztény szemüvegen keresztül. Az eseményen elsősorban világnézeti szempontból és nem szakrálisan képviseltette magát a kereszténység, így pedig számos gyakorlati jellegű vélemény és hétköznapi megoldás is elhangzott. 2023. április 17. 15:25 Gyurcsány után Márki-Zayjal kampányolt együtt Csonka Veszprémben Gyurcsány után Márki-Zayjal kampányolt együtt Csonka Veszprémben Péntek délelőtt az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter látogatott Veszprémbe, hogy ugyanott, ahol pár nappal korábban Gyurcsány Ferenc, most ő is arra biztassa a veszprémieket, hogy április 3-án szavazzanak Csonka Balázsra, az ellenzék közös jelöltjére. A fórumon a buzdító és a fideszesek szempontjából fenyegető kijelentések mellett néhány meglepő következtetés is elhangzott a jelöltektől. 2022. március 12. 13:11 Bayer Zsolt: helló világ, a magyarok még itt vannak! Bayer Zsolt: helló világ, a magyarok még itt vannak! Európa ma nem London, Párizs vagy Berlin, hanem Varsó, Budapest, Prága, Zágráb és a Baltikum – mondta Bayer Zsolt a Herenden tartott kedd esti előadásán. 2022. február 16. 12:06 Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Európa Kulturális Fővárosa Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. A nagy érdeklődésre számot tartó pályázati felhívásokkal kapcsolatban március 10-én 15:30 és 17 óra között online pályázati tájékoztató fórumot tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Az online eseményen összefoglaló tájékoztatót tart és a felmerülő kérdésekre is válaszol Mihályi Patrícia a Veszprém-Balaton Zrt. pályázati és forrástermelési koordinátora. 2021. március 8. 16:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.