Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csend a zaj korában

2017. október 29. 4:18 // Forrás: képek: kulturpara.blog.hu, greattreetemple.org, facebook/DalmaHeyn, gawlfound-media.files.wpress, urania-nf.hu, sugarmusic.com, enido.hu, przewodnikduchowy.pl
Néha kell egy kis csend. Csendről és a csend különböző aspektusairól szóló könyvek listája következik.

Erling Kagge: Csend a zaj korában

Erling Kagge norvég felfedező, hegymászó, esszéista, könyvkiadó, műgyűjtő. Ő az egyetlen kortárs felfedező, aki megjárta a Föld mindhárom pólusát: járt az Északi-sarkon, a Déli-sarkon és az Everesten, és a legextrémebb helyzetekben tapasztalta meg a csend erejét és szépségét. Három kérdésre kereste a választ: Mi a csend? Hol van? Miért fontosabb, mint valaha? A könyv arról szól, miként találhatjuk meg a csendet abban az üvöltő közegben, amelyben élünk, valamint arról, hogy a saját csendünket nekünk magunknak kell megtalálnunk.

Dainin Katagiri: Visszatérés a csendhez - Zen gyakorlás a mindennapi életben

A szerző Japánban, Oszakában született, a szótó zen iskola kiváló tanítója volt. Munkásságával és az amerikai Minnesota Zen Meditation Center megalapításával jelentős szerepet vállalt az eredeti zen szellem nyugati megismertetésében. E könyvéből ízelítőt kaphatunk a zen buddhizmus mélységeiből. Ha meg akarod érteni a szútrákat vagy a Buddha tanítását, akkor ez a könyv neked való.

Dalma Heyn: A vágy csendje

Könyv egy házasság súlyos csendjéről, elrejtett érzésekről, ami végül házasságtörésre vezeti az egyik felet.

Dr. Ian Gawler: A lélek csendje - Hogyan tanulhatsz meg meditálni

Segítő könyv arról, hogyan tanulhatunk meg meditálni és relaxálni. A szerző szerint a meditálók életének minden területe sokkal hatékonyabb. Titkuk, hogy megtapasztalják a lelki béke állapotának számos pozitív hatását. Könyvével erre buzdítja olvasóit is. Rámutat a cél jótékony hatásaira és azokra a lehetőségekre, ahogyan eljuthatunk oda.

Nabil Lebbos: Szent Charbel – A szív csendje

Charbel atya egész életét meghatározza hitvallása: „Krisztus szeretetével semmi sem nehéz.” Élete végtelenül egyszerű, a kolostor csendjében imádkozik, kenyeret dagaszt, kertészkedik, a földeken dolgozik, hirdeti Krisztus örömhírét. A világtól elvonuló, de Istennel folyamatosan bensőséges kapcsolatban lévő Charbel atya híre messzire terjed, felismerve benne az Úr különleges kegyeltjét, sokan fordulnak hozzá reménykedve életük válságos pillanataiban. Számtalan úton segít a hozzá fordulókhoz.

Bocelli: A tenor csendje

Bocelli műve ugyan regény, de annak önéletrajzi vonatkozásai nyilvánvalóak. Regény betegségről, küzdelemről, belső utazásról.

Buda Katalin: A csendnek hangja van

Könyv az elengedésről, az elfogadásról, illetve többek között arról a szeretetről, amit gyakran tartalom nélkül hangoztatunk. A könyv soraiból egy olyan segítőt ismerhetünk meg, akire mindannyiunknak szüksége lehet, nem csak a halálközeli időszakban, hanem életünk során bármikor. Elindíthat bennünk egy "másfajta" gondolkodást, amely közelebb visz életünk megismeréséhez. Megtaníthat bennünket az egészségesebb életre, amelyhez a lelki egészség talán mindennél fontosabb.

Anthony de Mello: A csend szava

De Mello indiai jezsuita szerzetes járta a világot, lelkigyakorlatokat és előadásokat tartott. Megértés, tolerancia, érzékenység jellemezte. Nyitottsággal kezelte a hozzá fordulók problémáit. Egyperces bölcsességei apró történetek.

Természetesen a lista nem teljes. Kommentben várjuk csenddel kapcsolatos olvasmányélményeiket, könyvcímeket.

Tokos Bianka
további cikkek
Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Hófehérke kakaó színű, Shakespeare Júliája pedig afro-amerikai – klasszikus-kedvelő egyenlő rasszista? Valamikor réges-régen egy királynő ült az ablakánál, varrogatott és közben nézte, hogy hullik a hó. Megszúrta az ujját, és pár csepp vére az ablakpárkányon gyűlt hóra esett. Míg a vért nézte a havon, azt kívánta, hogy bárcsak olyan gyermeke születne, akinek bőre fehér, mint a hó, az ajkai pirosak, mint a vér, és a haja fekete, akár az ében.    2024. április 14. 22:06 A vegán életmód és a fogadtatása Eszter A vegán életmód és a fogadtatása Nem, ez nem egy táplálkozási tanácsadás lesz arról, miként érdemes jó és megfelelő tápanyagú termékeket a szervezetünkbe vinni, csupán azon tapasztalatokat osztom most meg, amelyekkel egy kezdő, félig vegán szembesülök az elmúlt időszakban, ami a környezet reakcióját illeti. 2024. április 7. 22:50 A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak A húsvéti dekorációk valójában a közösségről szólnak Avagy hogyan hat a szezonális településszépítés az ott lakókra.   2024. március 31. 21:20 Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Felülírhatja-e egy nemzeti kultusz az igazságot? Gyorsan szögezzük le, hogy azoknak az információknak, amik a cikkben szerepelnek nagyrésze csak teoretikus, ahogy a logikai eszmefuttatás is, aminek a végén eljutunk addig, hogy az egyik legnagyobb magyarnak kikiáltott történelmi személyünk talán nem is volt akkora magyar. A belé vetett hit viszont megkérdőjelezhetetlen, amit óvni kell. De minden áron? 2024. március 17. 22:51

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.