2018. április 24., kedd
György névnap

Átadták az elárverezett Barcelona-mezből befolyt összeget a veszprémi családnak

Szeptemberben fogtak össze Barcelonában és Veszprémben, hogy segítsenek a négy gyermekét egyedül nevelő édesanyának. Az árverezés lezárult, és a terv is megvan, mire költik az adományt.

Szeptemberben fogott össze egy magyarok által üzemeltetett barcelonai étterem, a Zonta klub, a Mák Dóri-Divatbemutató kicsit másképp alapítvány a Telekom Veszprém és a veszprémi önkormányzat részéről Ovádi Péter képviselő, hogy egy dedikált FC Barcelona mez elárverezésével segítsenek a gyermekeit egyedül nevelő Ildikónak.

A Barcelonában élő Beke Erika és párja, Büki Péter három éve üzemeltet éttermet Barcelonai Futballárium néven a világ élvonalába tartozó futballklub, az FC Barcelona stadionja mellett. Mivel jó kapcsolatot ápolnak a klubbal, idén már egy dedikált Messi és egy Iniesta mez elárverezésével segítettek egy ötgyermekes családon, most pedig egy veszprémi édesanyát, Ildikót, és gyermekeit támogatták egy ikonikus futballmérkőzés, a márciusi 6-1-re végződő, az akkori barcelonai kezdőtizenegy által aláírt Barcelona-PSG emlékmezzel.

A futballmezre október 14. és 26. között lehetett licitálni a Vaterán keresztül. A 12 napig tartó árverezés majdnem 30 ezer emberhez ért el, és több mint 30 fő licitált.

Összesen 610 ezer forint gyűlt össze, melynek teljes egészét Ildikó és családja kapta meg.

Hivatalosan csütörtök délelőtt az Incognito kávézóban adták át az adományt. A négy gyermekét egyedül nevelő Ildikó azt mondta, már megvan a helye a pénznek: lecserélik 40 éves bútoraikat, ruhákat vesznek, és a karácsonyi időszakra is tesznek félre.

Büki Péter, Ovádi Péter, Ildikó, Mák Dóri és édesanyja, valamint dr. Kristóf Mihályné és Zonta világszervezet veszprémi klubjának elnökeBüki Péter, Ovádi Péter, Ildikó, Mák Dóri és édesanyja, valamint dr. Kristóf Mihályné és Zonta világszervezet veszprémi klubjának elnöke

Ovádi Péter a támogatóknak és az adományozóknak megköszönve azt mondta, nem számított ekkora mértékű adományra, és reméli, hogy ez az összefogás másokat is inspirál arra, hogy összefogjon egy ilyen nemes ügy érdekében.

Az eseményre Büki Péter is ellátogatott, aki kijelentette, hogy hagyományt szeretnének teremteni az adományozással, legközelebb a nyáron a Balatonra visznek gyerekeket, olyanokat, akik egyébként ezt nem tehetnék meg.