2018. április 24., kedd
György névnap

Megújult a Kinizsi Bank dózsavárosi fiókja

A megújult bankfiókot csütörtökön avatták fel. A dózsavárosi volt a Kinizsi Bank első veszprémi kirendeltsége, 1990 óta működik.

A bank jogelődje 1958-ban jött létre Nagyvázsonyban, és a rendszerváltás idején indult nagymértékű fejlődésnek, ekkor döntöttek a veszprémi terjeszkedés mellett. A dózsavárosi fiókot 1994-ben átalakították, kibővítették, ekkor a pénzintézet központja is ide költözött, és nyolc éven át itt működött. 2002-ben költöztek át a belvárosba, az Óváros térre, de a dózsavárosi fiók azóta is üzemel.

Kívül-belül megújult a bankfiókKívül-belül megújult a bankfiók

Pedig eleinte nem sokan hittek benne – emlékezett vissza a kezdetekre Lakatos Antal, a Kinizsi Bank elnöke. A családi házas, vidékies Temetőhegyen nem lehetett látni, milyen ügyfélkört tud megszólítani a pénzintézet. A merész döntés azonban jónak bizonyult: egyre-másra települtek a városrészbe a cégek, jöttek létre helyi vállalkozások, akik szívesen választották pénzügyi partnerüknek a helyben lévő Kinizsit.

Ünnepélyes kulcsátadásÜnnepélyes kulcsátadás

A felújításnak köszönhetően a fiókba XXI. századi banktechnológiát költöztettek, ugyanakkor – hangsúlyozta Lakatos – megőrzik a személyes kapcsolatot az ügyfelekkel, partnereiket a keresztnevükön szólítják, nem sorszámmal.

A Kinizsi Bank azonban nemcsak rendes működésével játszik szerepet a város fejlődésében, hanem mecénásként is. A társadalmi felelősségvállalás felülírja az üzleti érdekeket – méltatta a bank hozzáállását Porga Gyula polgármester. A Kinizsi Bank szponzorként jelen van a sportban és a kultúrában, de támogat iskolát és nyugdíjas klubot is.

Biztonságban értékeinkBiztonságban értékeink