Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
13°C

Alaptalan ellenzéki támadás a közgyűlésen

2017. november 23. 10:17
Porga Gyula szerint Katanics hiába próbál meg évek óta fogást találni az önkormányzaton, az elmúlt 6-8 év alatt se a magyar, se az EU-s bíróságok nem adtak még neki igazat.

A csütörtök délelőtt tartott veszprémi közgyűlésen az MSZP-s Hartmann Ferenc újra elővette az évekkel ezelőtti ISZSZ-ügyet. Hartmann most azt szerette volna megtudni, hogy hol tart a nyomozás a nagy értékre elkövetett gazdasági csalás és hűtlen kezelés büntette miatt 750 nappal ezelőtt tett polgármesteri feljelentés nyomán? Porga Gyula rövid válaszában elmondta, nem ő a nyomozóhatóság, ezért nincs információja a nyomozásról, de megnyugtatta az ellenzéki képviselőt, hogy amint lesz, továbbítja azt.

Hartmann Ferenc elfogadta a választ, nem úgy, mint Katanics Sándor, aki szintén kérdezett. A DK-s képviselő azt kérdezte, hogy éltek-e panasz megtételének lehetőségével, s ha igen, milyen indokok alapján, illetve ha nem, miért nem tettek panaszt azzal kapcsolatban, hogy egy önkormányzat által 2010-ben megbízott cég nem ujított fel egy önkormányzati ingatlant határidőre, Némedi Lajos javaslatára pedig nem kellett megfizetni a kötbért ? A témával az Index is foglalkozott, melyre a helyi Fidesz és Némedi Lajos alpolgármester is reagált.

A polgármester elmondta, Katanics hiába próbál meg évek óta fogást találni az önkormányzaton, az elmúlt 6-8 év alatt se a magyar, se az EU-s bíróságok nem adtak még neki igazat semmiben. Viccesen megjegyezte, külön munkacsoport kellene arra, hogy Katanics sikertelen panasztételeit kezeljék. „Feljelentései eddig sem értek célba, és most is ott vél disznóságot, ahol nincs”- mondta, majd hozzátette, nem tett feljelentést, és ha a jogászok és ügyvédek ezt tanácsolják neki, akkor meg fogja tenni.

Némedi Lajos sem hagyta szó nélkül a témát, aki a nyilvánosság előtt határozottan kijelentette:

semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Szerinte Katanics csak féltékeny a pozíciójára. A DK-s politikus szerint ő a kötelessége és az esküje szerint cselekszik, amikor feljelentéseket tesz, Némedinek pedig távoznia kellene a posztjáról, a választ nem fogadta el.

Egyéb témákról is szó esett napirendek előtt a novemberi közgyűlésen.

A jobbikos Forgóné Kelemen Judit arra volt kíváncsi, van e más alternatíva a munkásszállásokon kívül? Készült-e felmérés, arról, hogy bérlakások számát hogyan kellene növelni, mert sokaknak a munkásszálások sem jelentenek megoldást. A polgármester szerint valóban bérlakás problémákkal küzd a város (Veszprémben 170 ilyen van, a hasonló méretű Kaposvárnak 3 ezer), a költségvetésben pedig azért nincs benne a bérlakás-építés, mert költségeket egyedül az önkormányzat nem tudja vállalni. Ezt enyhítendő a város a Máltai Szeretetszolgálattal hozott létre lakásügynökséget. Forgóné szerint az önkormányzatnak nagyobb nyomást kellene gyakorolnia a kormányra, mert ez országos probléma.

A napirendi pontok megtárgyalása előtt a fideszes Baumgartner Lajos a Vetési Albert Gimnáziumban tartott Sztoján Hanna lánytorna emlékversenyt, - a IX. Botev Kupát- méltatta. Brányi Mária alpolgármester a cseh Mosti Városi Színház veszprémi vendégszerepléséről szól elismerően, majd azt emelte ki, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatát az 50.000 főnél nagyobb városok kategóriában a 2017. évi Virágos Magyarország Verseny fődíjával jutalmazta.

Utolsó pontosítás: 12:04

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26 Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Újraélesztik a Veszprém-kártyát, bemutatkozott az új rendőrfőnök Komoly kedvezmények várnak a veszprémiekre: új tartalommal töltik meg a Veszprém-kártyát. Erről is döntött a képviselő-testület a januári közgyűlésen.  2024. január 23. 17:17 A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól A diákok mellett a kismamák is egy vonaljegy áráért vehetnek bérletet februártól Utazási kedvezményekről döntött a közgyűlés csütörtökön, és megpecsételődött a hulladékszállítást végző VHK Nonprofit Kft. sorsa is. Összefoglalónk az év utolsó képviselő-testületi üléséről. 2023. december 14. 15:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.