Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

75 év felett ingyenessé válnak a Petőfi Színház előadásai

2017. november 29. 12:00
Új kezdeményezést indított a Veszprémi Petőfi Színház: 75 év fölötti nézőik decembertől ingyenesen látogathatják a teátrum előadásait.

A kedvezmény a jegyek és a bérletek igénylésére is érvényes. Az időseknek az első igénylés alkalmával kell bemutatniuk személyi igazolványukat, a későbbiekben a jegyiroda munkatársai így a számítógépes rendszerből is kiolvashatják majd a jogosultságot. A kedvezmény december elsejétől érvényes.

Oberfrank PálOberfrank Pál

A Kor-hű színházjegy elnevezésű programot kedden hirdette meg az intézmény, javaslatukhoz pedig várhatóan több ms város színháza is csatlakozik majd.

– A színházba járó idősek hevenöt év alatt megajándékozták hűségükkel és támogatták pénzükkel a Petőfi Színházat, ezzel pedig éppúgy szolgálták a kultúrát, mint a színházcsinálók. Éppen ezért kötelességünk az, hogy gesztust gyakoroljunk feléjük – hangsúlyozta Oberfrank Pál iszínházigazgató.

Az intézmény jelenlegi közönségéből nagyjából száz fő az, akit érint ez a kedvezmény – tájékoztatott Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, hozzátéve: bíznak benne, hogy ez a szám többszörösére növekszik majd, és az ingyenes lehetőség bevonz majd olyanokat is, akiknek eddig nem volt lehetősége jegyet vásárolni.

Porga Gyula, Szente József és Kellerné Egresi ZsuzsannaPorga Gyula, Szente József és Kellerné Egresi Zsuzsanna

Porga Gyula polgármester abban is reménykedik, hogy a kedvezmény családi programmá teheti a színházba járást, a nagyszülőket pedig gyermekeik és unokáik is elkísérik majd az előadásokra. Emlékeztetett, hogy 2017 a családok éve Veszprémben, ennek megfelelően az önkormányzat számos intézkedést hozott, amivel a nagycsaládosokat, kisgyerekeseket segítik, de a legutóbbi közgyűlésen a 65 éven felülieknek szóló adókedvezményről is döntöttek. A polgármester hozzátette: bízik abban, hogy a veszprémi színház példáját sokan követik majd az országban.

A keddi sajtótájékoztatón felszólalt Szente József is, a Nyugdíjas Klubok Vezetői Fórumának elnöke. Visszaemlékezett arra a néhány évvel ezelőtti akcióra, amikor a nyugdíjasok ingyenesen tekinthették meg A csárdáskirálynőt – sokan ennek a lehetőségnek köszönhetően jártak először színházban. Szente József is abban bízik, hogy az új kedvezmény még többeket csábíthat a teátrum világába.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Élet és halál kérdése a színpadon Élet és halál kérdése a színpadon Anat Gov: Happy Ending című drámáját mutatja be pénteken a Veszprémi Petőfi Színház. Az onkológián játszódó történet saját elmúlásukkal szembesíti a szereplőket – és a nézőket. 2024. április 11. 21:54 VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! Petőfi Színház VII. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja áprilisban Veszprémben! 2024. április 19-20-21. között hetedik alkalommal várja az érdeklődő közönséget a Veszprémi Petőfi Színházban a szíveket, lelkeket feltöltő, aktuális problémákat a színház- és társművészetekkel feldolgozó, segítő, tükröt tartó Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja. 2024. április 10. 11:22 Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben Mérföldkőhöz érkezett a Petőfi színház az érzékenyítésben A Veszprémi Petőfi Színház a hetedik alkalommal rendezi meg április 18-21. között a Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját. Az előadások után idén is beszélgetések lesznek, hogy az aktuális témákat minél mélyebben körbejárhassák. Az autizmus világnapján zajló sajtótájékoztatón vidéki színházak kapcsolódtak a Petőfi színház autizmusbarát szemléletformáló kezdeményezésükhöz. 2024. április 2. 18:08 'Muszáj komolyan vennünk a másikat, és nem sebet ejteni egymáson' 'Muszáj komolyan vennünk a másikat, és nem sebet ejteni egymáson' Kedd délután, az autizmus világnapján a Veszprémi Petőfi Színház műsorra tűzi Dan Gordon történetét, az Esőembert. A veszprémi bemutató 2019-ben volt, akkor hatalmas sikerrel ment az Anger Zsolt rendezte előadás. Oberfrank Pált, a Teátrum igazgatóját, egyben a darab főszereplőjét kérdeztük, milyen nehézségek elé állította Raymond Babbit, az autista főszereplő megformálása, és arról, szerinte milyen szinten állnak most az emberek az elfogadás kérdésével, amióta a Teátrum tudatosan is figyelmet fordít az érzékenyítésre. 2024. április 1. 22:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.