2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina névnap

75 év felett ingyenessé válnak a Petőfi Színház előadásai

Új kezdeményezést indított a Veszprémi Petőfi Színház: 75 év fölötti nézőik decembertől ingyenesen látogathatják a teátrum előadásait.

A kedvezmény a jegyek és a bérletek igénylésére is érvényes. Az időseknek az első igénylés alkalmával kell bemutatniuk személyi igazolványukat, a későbbiekben a jegyiroda munkatársai így a számítógépes rendszerből is kiolvashatják majd a jogosultságot. A kedvezmény december elsejétől érvényes.

Oberfrank PálOberfrank Pál

A Kor-hű színházjegy elnevezésű programot kedden hirdette meg az intézmény, javaslatukhoz pedig várhatóan több ms város színháza is csatlakozik majd.

– A színházba járó idősek hevenöt év alatt megajándékozták hűségükkel és támogatták pénzükkel a Petőfi Színházat, ezzel pedig éppúgy szolgálták a kultúrát, mint a színházcsinálók. Éppen ezért kötelességünk az, hogy gesztust gyakoroljunk feléjük – hangsúlyozta Oberfrank Pál iszínházigazgató.

Az intézmény jelenlegi közönségéből nagyjából száz fő az, akit érint ez a kedvezmény – tájékoztatott Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes, hozzátéve: bíznak benne, hogy ez a szám többszörösére növekszik majd, és az ingyenes lehetőség bevonz majd olyanokat is, akiknek eddig nem volt lehetősége jegyet vásárolni.

Porga Gyula, Szente József és Kellerné Egresi ZsuzsannaPorga Gyula, Szente József és Kellerné Egresi Zsuzsanna

Porga Gyula polgármester abban is reménykedik, hogy a kedvezmény családi programmá teheti a színházba járást, a nagyszülőket pedig gyermekeik és unokáik is elkísérik majd az előadásokra. Emlékeztetett, hogy 2017 a családok éve Veszprémben, ennek megfelelően az önkormányzat számos intézkedést hozott, amivel a nagycsaládosokat, kisgyerekeseket segítik, de a legutóbbi közgyűlésen a 65 éven felülieknek szóló adókedvezményről is döntöttek. A polgármester hozzátette: bízik abban, hogy a veszprémi színház példáját sokan követik majd az országban.

A keddi sajtótájékoztatón felszólalt Szente József is, a Nyugdíjas Klubok Vezetői Fórumának elnöke. Visszaemlékezett arra a néhány évvel ezelőtti akcióra, amikor a nyugdíjasok ingyenesen tekinthették meg A csárdáskirálynőt – sokan ennek a lehetőségnek köszönhetően jártak először színházban. Szente József is abban bízik, hogy az új kedvezmény még többeket csábíthat a teátrum világába.