Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tematikus hungarikum napokat szerveztek a megyében

2017. november 28. 17:26
Öt általános iskola számára szervezet vetélkedőt a Hungarikum Bizottság és a Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület. Kedd délután a Rózsa úti Általános iskolások kaptak elismeréseket.

A Veszprém Megyei Népművészeti Egyesület sikeres pályázatot nyújtott a Hungarikum Bizottsághoz, amely alapján Veszprém megye 5 iskolájában tematikus hungarikum napokat szerveztek. Eddig a veszprémi Szilágyi, a nemesvámosi, a szentgáli és a csetényi iskolában valósult meg a program.

Mint minden intézményben, a Rózsában is Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány kuratóriumi elnökének irányításával a világörökség részeiről és a megye hungarikumairól szóló vetélkedőben vettek részt a diákok, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották az iskolában.

A nyereménycsomagokat végeredmény szerinti sorrendben Ovádi Péter önkormányzati képviselő adta át az alábbi hét csapatnak:

7. helyezett: „Parasztkolbász”
5-6. helyezett: „Magyarok”
4. helyezett: „Libák”
3. helyezettek: „Bivalyok” és „Én”
2. helyezett: „5. b-s lányok”
1. „Fantasztikus négyes”

A diákok az eredményhirdetés után szakavatott mesterek segítségével négy kézműves mesterséggel ismerkedtek: kosárfonással, szövéssel, a hímzéssel és a fafaragással.

Az Országgyűlés alelnöke, Lezsák Sándor egyébként októberben nyilatkozott úgy, hogy szerinte a Hungarikum Bizottságnak jövőre az újabb értékek feltárása mellett egyre nagyobb hangsúlyt kell helyeznie a hungarikumok médiamegjelenítésére, elsősorban a közszolgálati médiában.

vehir.hu
további cikkek
Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. 2024. április 20. 14:15 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.