Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Veszprém élhető, biztonságos város

2017. november 30. 12:00
Közmeghallgatást tartott szerda délután Veszprém önkormányzata, melynek kiemelt témája volt a város környezeti állapota és közbiztonsága.

Veszprém 2017. évi környezeti állapotáról Némedi Lajos alpolgármester beszélt. Tájékoztatójából kiderült: a mért adatok azt mutatják, hogy Veszprém környezete kulturált, Európához méltó. A város levegőjének vizsgálatakor több évre visszamenőleg is az derült ki, hogy az jó minőségű. Némedi Lajos ismertette a 2017-es év környezeti fejlesztéseit. Több területen sikerült csapadékelvezetési rekonstrukciót végezni a városban. A hulladékgazdálkodás területén is fejlődés tapasztalható: jelenleg 142 darab szelektív hulladékgyűjtő sziget van a városban, de egyre többen veszik igénybe a házhoz menő lomtalanítás rendszerét is.

Némedi Lajos, alpolgármesterNémedi Lajos, alpolgármester

A közlekedési fejlesztések egy része még előttünk áll: az OTP előtti turbókörforgalomnál néhány hét múlva kezdődik a közművek kiváltása, majd ezután az építkezés. Rendben lezajlottak a Városüzemeltetési Iroda által 2017-ben megrendelt útjavítások is. Több helyen megtörtént az infrastruktúra fejlesztése, melynek során figyeltek a megfelelő energiagazdálkodás kidolgozására is. Többek között megújult az Aprófalvi Bölcsőde pavilonja, a Völgyikút utcai idősek otthona demens foglalkoztatója, elkezdődhetett a Kabay utcai egészségház építése és a Táncsics utca 1. alatti egészségház építése is. A város igyekezett odafigyelni a környezetvédelemre is, ezen belül a zöldfelületi gazdálkodásra is fordított energiát: több helyen történt parkfelújítás, cserje- és fatelepítés.

Dr. Ipsits Csaba, rendőrezredes, kapitányságvezetőDr. Ipsits Csaba, rendőrezredes, kapitányságvezető

Veszprém közbiztonságáról dr. Ipsits Csaba rendőr ezredes, kapitányságvezető beszélt. Elmondta, hogy a határozott rendőri jelenlétnek köszönhetően közterülti rendezettség jellemző a városban. A rendőrség biztonságra nevelő tevékenységet folytat: óvodákban, iskolákban tartanak előadásokat, illetve az időskorúakat is tájékoztatják, mit tehetnek saját védelmük érdekében. A közterületi előállítások száma idén meghaladta a háromszázat, de a veszprémi rendőrség minden ügyben körültekintően járt el. Ipsits Csaba hangsúlyozta, Veszprém évek óta a legbiztonságosabb megyeszékhelyek közt tudhatja magát.

Tokos Bianka
Domján Attila
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44 Költséget vetettek, kenyeret törtek közgyűlés Költséget vetettek, kenyeret törtek A ciklus vége előtt néhány hónappal alakult át az ellenzéki térfél; elfogadták a költségvetést; újabb kedvezményekkel bővült a Veszprém kártya. Összefoglalónk a februári közgyűlésről. 2024. február 29. 22:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.