2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia névnap

Hivatalosan is bemutatkozott a Momentum veszprémi jelöltje

A párt egy volt bírót indít Veszprém egyes számú választókerületében.

Csütörtök este tartott bemutatkozó lakossági fórumot nagyjából húsz ember előtt az Agórában az idén párttá alakult Momentum Mozgalom Veszprémben, ahol sajtótájékoztató keretében mutatták be 2018-as jelöltjüket.

Bár a Momentum listája már októberben nyilvános volt, hivatalosan csak most mutatták be a Veszprém egyes számú választókerületében indítani kívánt Meződi Jánost.

A 2012 óta nyugdíjas, 68 éves Meződi János a Veszprémi Törvényszék nyugalmazott elnöke, aki elmondása szerint bírói előélete miatt még sosem politizált, ám most ezen a téren is szeretné kipróbálni magát, hisz úgy gondolja, hogy „talán tud valamit tenni a köz érdekében.”

Meződi János a Momentum veszprémi jelöltjeMeződi János a Momentum veszprémi jelöltje

Meződit évekkel ezelőtt kényszernyugdíjazták, ám azt mondja, ezen már túltette magát, és azért lépett be a Momentumba, hogy egy sokkal igazságosabb társadalmat sikerüljön felépíteni és létrehozni, mert szerinte Orbán Viktor rossz célra használja fel hatalmát.

Újságírói kérdésre hangsúlyozta, a feltételezések ellenére -magát a párthatározathoz tartva- senkivel sem kíván szövetkezni vagy együttműködni. A 2018-as választásokon a Momentum mindenhol egyedül kíván indulni.

A Momentum szóvivője, Hajnal Miklós szerint pártjuk túl kíván lépni a bal-jobb megosztottságon, hisz mindkettőnek vannak olyan értékei és látásmódja, amelyeket be kellene fogadni. A tagságon is látható, hogy vannak köztük rendszerváltás után születettek, korábban politikával nem foglalkozók és olyanok is, akik évekkel ezelőtt a jobb, illetve a baloldallal szimpatizáltak. A párton belüli átlagéletkor jelenleg 35 év, a taglétszám pedig 1500 fő - mondta. Céljuk, hogy esélyt adjanak arra, hogy tiszta lappal és új alapokra helyezzék az alkotmányosságot Magyarországon, és alternatívát mutassanak azoknak is, akik kormányváltást szeretnének.

a sajtótájékoztató után az agórában fórumozott a momentuma sajtótájékoztató után az agórában fórumozott a momentum