2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Fontos, hogy meghalljuk a hátrányos helyzetűek hangját

2017. december 5. 5:00
A Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület az 1956. december 6-i veszprémi nőtüntetés emlékére, a Női Helytállás Napja alkalmából a nőtüntetés résztvevőinek és az értelmileg sérült gyermekek szüleinek és nevelőinek tiszteletére konferenciát és emlékülést szervezett hétfőn a városháza Kossuth termében.

A rendezvény fővédnöke Porga Gyula polgármester, védnöke Bernáth Ildikó, a Kozmutza Flóra Alapítvány elnöke volt. Az eseményt Betty és barátai speciális népzenei együttes előadása nyitotta.

Máthé Éva, a VENŐKE elnökeMáthé Éva, a VENŐKE elnöke

Máthé Éva, a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület elnöke elmondta, az egyesület azért jött létre, hogy a nők esélyegyenlőségét, annak társadalmi elfogadottságát segítse. Az egyesület a kezdetektől támogatja a hátrányos helyzetűeket és azok családját. Hangsúlyozta, a hátrányos helyzetűek problémáinak, nehézségeinek megismerése a társadalom érdeke is.

Brányi Mária, alpolgármesterBrányi Mária, alpolgármester

Brányi Mária alpolgármester beszédében kiemelte: december 3-át az ENSZ a fogyatékosok világnapjává jelölte ki. A probléma közvetve vagy közvetlenül mindenkit érint, éppen ezért fontos a nyitottság, hogy meghalljuk a hátrányos helyzetűek problémáit és közösséget vállalva, hatékonyan tudjunk segíteni.

A konferencián a téma szakértői adtak elő, többek között Kalocsai Adrienn, szociálpolitikus a fogyatékkal élő személyek integrációjának aktuális kérdéseiről, Bernáth Ildikó a civil szervezetek szerepéről, Krámli Ida, a Göllesz Viktor Fogyatékos személyek nappali intézményének vezetője a veszprémi felnőtt fogyatékkal élők helyzetéről.

Tokos Bianka
Szalai Csaba

További cikkek

Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Online pályázati tájékoztatót és fogadóórát tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
A nagy érdeklődésre számot tartó pályázati felhívásokkal kapcsolatban március 10-én 15:30 és 17 óra között online pályázati tájékoztató fórumot tart a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. Az online eseményen összefoglaló tájékoztatót tart és a felmerülő kérdésekre is válaszol Mihályi Patrícia a Veszprém-Balaton Zrt. pályázati és forrástermelési koordinátora.
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Novák Katalin: ma már becsülete van a nagycsaládosoknak
Korábban furcsán néztek a nagycsaládosokra, ma már becsületük van. A kormány nem kényszerít gyerekvállalásra, de ha valaki szülővé válna, maximálisan támogatják a törekvést- mondta Novák Katalin államtitkár csütörtök este Veszprémben.
Nem krumplit szállít a V-Busz
Nem krumplit szállít a V-Busz
Hosszú huzavona után csütörtök este sikerült megtartani azt az ellenzéki közmeghallgatást, amelynek célkeresztjében a V-Busz működése és menetrendje állt. A Városházán az előzetesen várt paprikás hangulat helyett végül kialakult a sokak által hiányolt párbeszéd.
Nem csak az unokák mellett lehetnek aktívak a nyugdíjasok
Nem csak az unokák mellett lehetnek aktívak a nyugdíjasok
Számos vállalkozás küzd munkaerőhiánnyal, pedig az egyik legkézenfekvőbb megoldás itt hever mindenki előtt. A nyugdíjasok foglalkoztatásáról indul hamarosan szakmai fórumsorozat Veszprémben is.
Közigazgatásban dolgozók találkoztak
Közigazgatásban dolgozók találkoztak
Az MTA VEAB Gazdaság- Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottság Közigazgatási Munkabizottsága Veszprém városának közreműködésével Közigazgatás és eljárás címmel munkaülést tartott pénteken a Városházán.