2018. június 22., péntek
Paulina névnap

Tisztújítás a városi diákönkormányzatban

Hétfő délelőtt tartotta meg tisztújító közgyűlését a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat (VEDIÖK).

A Városháza kis házasságkötő termében megrendezett közgyűlésen a város iskoláinak képviselői dönthettek az ernyőszervezet vezetőségéről. Az elnöki tisztséget Reitmesz Kornél két év után adta át a következő vezetőségnek. A VEDIÖK elnöki tisztségére Simon Noel, alelnöknek pedig Németh Norbert jelöltette magát – a következő ciklusban ők irányíthatják majd a városi diákönkormányzat munkáját.

Reitmesz Kornél, Németh Norbert, Ovádi Péter és Simon NoelReitmesz Kornél, Németh Norbert, Ovádi Péter és Simon Noel

A VEDIÖK - Veszprémi Diák-és Ifjúsági Önkormányzat 2004-ben alakult város általános- és középiskolás diákönkormányzatai, a Veszprémi Egyetem és a helyi ifjúsági szervezetek összefogásával. Céljuk, hogy az általános- és középiskolás diákokat összefogják, programokat szervezzenek, segítsék megtalálni azokat a szervezeteket, akik segíthetnek a fiatalok problémáinak megoldásában, és olyan lehetőségeket biztosítsanak, amelyekkel fejleszthetik a tudásukat.

A közgyűlésen Ovádi Péter képviselte a „felnőtt” önkormányzatot. A képviselő megemlítette, hogy a mai világban egyre nehezebb közösséggé formálni a fiatalokat – bízik azonban benne, hogy a VEDIÖK sikeresen veszi majd az akadályokat. A diákönkormányzat tagjait a Lélektér Alapítvány segíti a munkában.

Ovádi PéterOvádi Péter

Ovádi jelezte, hogy Veszprém számít a fiatal generációra, az önkormányzat minden beruházásának ők lesznek a haszonélvezői, de fontos, hogy ezek olyan fejlesztések is legyenek, amik tényleg az ő igényeikhez igazodnak. Arra biztatta a diákokat, hogy ötleteiket és javaslataikat terjesszék az önkormányzat elé: a 2018-as költségvetés még nem készült el, az előremutató javaslatokat még be lehet építeni a büdzsébe.