2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia névnap

Mesekommandóztak a Csolnoky kórházban

Önkéntesek olvastak történeteket beteg gyermekeknek az önkéntesség világnapja alkalmából.

A Család Esélyteremtési az Önkéntes Ház program az önkéntesség világnapjához kapcsolódva szervezett mesekommandót hétfőn Veszprémben. Délelőtt a városi óvodákat Iváncsik Gergő és Gulyás Péter volt kézilabdázókkal járták végig, délután pedig a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát látogatták meg. A „Mesélj egy szép történetet” rendezvény keretében az volt a cél, hogy egy mesével vidámabbá tegyék az óvodások és a beteg gyermekek napját. A városból legalább 30, főleg a fiatal korosztályt képviselő állt mesemondónak.

"Annak idején elhatároztuk, hogy olyan megfogható dologgal szeretnénk szebbé tenni a napot, amelyből hagyományt lehet teremteni"- mondta sajtóérdeklődésre a kórházban Varga Endre, a CSEÖH program vezetője. „Sokan jöttek el, ha ilyen nagy az érdeklődés, jövőre további helyszíneket fogunk bevonni”.

A délutáni programhoz Porga Gyula polgármester is csatlakozott feleségével, Héthelyi Rékával együtt, akik ugyancsak kedveskedtek egy-egy mesével a gyerekeknek. Porga szerint akkor működik jól egy közösség, ha a civilségnek és az önkéntességnek is helye van, erős pedig akkor lehet, ha senki nem érzi benne elhagyva magát.

Fotó: Porga Gyula Facebook-oldalaFotó: Porga Gyula Facebook-oldala

Dr. Szabó Éva, a kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrum főorvosa azt mondta, fontos, hogy a gyógyulás mellett a gyermekek pszichés állapota is rendben legyen, a világnapok pedig nem haszontalanok. Az önkéntesség világnapja túlmutat azon, hogy meséket olvasnak gyermekeknek, az önkéntesek az egymásra figyelés és az emberséges gondolkodásra hívják fel a figyelmet.