2019. január 18., péntek
Piroska névnap

Kacatok helyett az ünnepekre…

 • gasztro
 • 2017.12.20
  04:00
 • Ecoport magazin
Minden évben nagy dilemma, hogy milyen ajándékot vegyen az ember egy ismerősének, párjának, rokonának vagy munkatársának. A megszokott határidőnaplók és vicces zoknik helyet ajándékozhatunk ajándékcsomagot is, ám ebből sem az előre legyártott, hipermarketekben kaphatót. A Gusto Delicate-ban prémium minőségű élelmiszerekből állíthatunk össze szinte bármilyen kombinációt. Gurmék, ínyencek, borkedvelők és speciális étrendűek most ne figyeljenek!

Ne figyeljenek bizony, mert lehet, hogy innen érkezik karácsonyi ajándékuk egy értékes szelete. De erről majd később…

Optimális esetben az ünnepekre készülve már jó előre tudjuk, hogy mivel lepjük meg a hozzánk közel állókat. Persze ez a gyakorlatban sokszor nem így van, és az is előfordul, hogy nem csak azokat ajándékozzuk meg, akiket szeretnénk. A céges karácsonyi rendezvények előtt kihúzott munkatársak vagy a távoli rokonok is abba a kategóriába tartoznak, akiket jó lenne meglepni, és nem kihagyni a sorból, ám a kérdés sokszor az: rendben, de mit vegyek?

Ilyenkor a legtöbben a legegyszerűbb megoldást választják, és határidőnaplót, naptárt, tollat, vagy más olyan eszközt vásárolnak, amelyekkel már valószínűleg rendelkezik a másik, vagy már mástól is megkapta azt korábban.

Az ajándékozásra sokszor rányomja bélyegét a kényszer és bizonytalanság érzete, pedig ez a gesztus lehet nemesen egyszerű és kreatív is. Enni és inni mindenki szeret, a gasztroajándék ezért lehet kiváló választás. Csokoládékat, bonbonokat, kekszeket, müzlit, lekvárokat, krémeket, aromás olajokat és sókat bármelyik hipermarketben vásárolhatunk, ám ha igazán eredetiek szeretnénk lenni, az extra gasztronómiai kínálatra szakosodott ínyencboltba, a Gusto Delicate-ba térünk be.

Itt amellett, hogy igényes környezetben fogyaszthatunk frissen készített szendvicseket és kávékat, a termékek olyan széles palettáját találjuk, melyeket a környék üzleteiben biztosan nem találunk meg.

Ha nem jártunk utána annak, hogy mit is szeret a másik, az eladók szívesen segítenek abban, hogy a gasztronómiával különböző mértékben megfertőzötteknek mi lehet az ideális ajándék. Óriás szemű olíva, extra csokoládé, ritka fűszer vagy tengeri szellőn szárított, nyálcsorgató olasz és spanyol sonka? Esetleg speciális étrend szerint táplálkozik az illető? Netán bio élelmiszert vennénk? Az sem probléma! A lista hosszú arról, hogy mi mindent kapni itt, néhány kategóriát címszavakban azonban ajánlanánk, melyekben biztosan nem csalódik, ha fontos önnek, hogy mit kap a másik:

 • 14 sörfőzde több mint 100 féle kézműves söre
 • több mint 300 féle, máshol nem kapható bor
 • neves főzdék pálinkái
 • a legkiválóbb magas kakaó tartalmú magyar és külföldi csokoládék
 • legjobb minőségű szálas és filteres teák
 • a legmagasabb minőségű szemes és őrölt kávék
 • holland, olasz, spanyol, magyar sajtkülönlegességek és a legkiválóbb sonka és szalámi specialitások
 • termelői piacokról beszerzett lekvárok, szörpök és üdítők
 • tartósítószermentes fűszerek
 • prémium minőségű olasz bio, durum és tojásos tészták
 • spanyol, olasz és portugál extra szűz olívaolajak
 • távol-keleti alapanyagok

Jó hír, hogy nem kell megvásárolni mindent a fentebb felsoroltakból, az üzletben lehetőség van arra is, hogy csak egy részét, és a pénztárcánkhoz leginkább passzoló értékű csomagokat állítsák össze. Legyen szó akár „férficsomagokról” borral, étcsokival és kávéval, vagy „nőiről” roséval, teával, lekvárral és szörppel. De ha egyszerre több ajándékozottunk is van, lehetőség van „családi csomagok” összeállíttatására is, de vállalják nagy darabszámban a cégek kiszolgálását is. Mindezt ízléses dobozokban!

Ha pedig attól zavarodnánk meg, hogy akkor mi is legyen, nyugodtan rábízhatjuk magunkat az eladókra. Rutinból válaszolnak és segítenek, bármilyen kérdésünk is legyen.